ZF LIVE. Răzvan Furtună, un fost bancher, despre trecerea din private banking la funcţia de CFO în cadrul Cris-Tim: „Cred că dacă facem sincer un test cu angajaţii din bănci, am fi surprinşi să aflăm că mulţi ar vrea să facă altceva“

6 dec 2017 Autor: Ştefan Stan

♦ Listarea Cris-Tim, una dintre cele mai mari companii antreprenoriale româneşti, ar putea fi unul dintre obiectivele mandatului de CFO al lui Răzvan Furtună.

După o discuţie de trei ore cu Radu Timiş, unul dintre cei mai puternici antreprenori români, Răzvan Furtună, fost bancher de top în cadrul diviziei de private banking din BCR, a plecat din corporaţie şi a preluat poziţia de CFO în cadrul Cris-Tim.

„Cred că sunt momente în viaţă când o astfel de şansă nu trebuie ratată. Nu am avut nicio îndoială. Într-o industrie în care nu aveam nicio expertiză, am înţeles destul de bine ce aveam de făcut pentru a mă integra în modelul de business şi în organizaţie“, a spus Răzvan Furtună, CFO la Cris-Tim. Unul dintre motivele din spatele schimbării este legat de dinamica din sistemul bancar, care este foarte lentă, în special după criză, când reglementările sunt mult mai stricte.

„Cred că dacă facem sincer un test cu angajaţii din bănci, am fi surprinşi să aflăm că mulţi ar vrea să facă altceva. În 2008-2009 aveam un sentiment că sistemul bancar s-a dezvoltat mult prea rapid şi că oamenii nu au fost bine pregătiţi. În momentul de faţă, lucrurile sunt mult mai stabile, sunt reglementări foarte stricte, motiv pentru care dinamica unui job în sistemul bancar este foarte lentă. Nu te poţi aştepta să te poţi dezvolta foarte repede.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2017

 
Cuvinte cheie:
ZF LIVE
, Răzvan Furtună
, fost bancher
, private banking
, CFO
, Cris-Tim
, Radu Timiş
zf.ro
Abonează-te la Închide