ZF Live

ZF Live. Simona Pavelescu, CEO al htss: Nu sunt destui programatori la nivel naţional şi nu cred că vor fi nici în perioada următoare. Noi suntem în competiţie cu jucători mari, iar faptul că IT-ştii pot lucra pentru companii de oriunde din lume nu ne ajută

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.09.2023, 18:20 2896

Compania htss, cu afaceri de 32,1 mil. euro în 2022, are în prezent 450 de angajaţi şi deţine două birouri la nivel naţional – în Bucureşti şi Iaşi „Aproximativ 85% din specialiştii din htss sunt români, iar restul sunt din Cehia, Polonia, Portugalia şi alte ţări unde avem clienţi“.

Industria de IT&C se lup­tă în continuare cu un deficit mare de forţă de muncă, a spus Simona Pavelescu, CEO al htss (High-Tech Systems & Software), com­panie specializată în furni­zarea de servicii software de business, cu afaceri de 32,1 mi­lioane de euro în 2022, în creştere cu 16% faţă de anul precedent. Ea este de părere că nici în viitorul apropiat indus­tria de IT&C din România, şi chiar la nivel global, nu va avea suficientă resursă umană pentru a stinge competiţia acerbă dintre jucătorii de profil.

„Nu sunt destui programatori pe piaţă şi nu cred că vor fi nici în perioada urmă­toare. Noi suntem în competiţie cu firme mari, pentru că atunci când eşti o companie locală de multe ori există o competiţie şi o cuncurenţă acerbă, mai ales în ceea ce pri­veşte resursa umană în zona de IT&C care niciodată nu a fost suficientă. Şi nu cred că România mai are o problemă că oamenii pleacă în alte ţări - mai ales după pandemie, când există posibilitatea de a rămâne în România şi a lucra pentru orice companie internaţională, ceea ce a schim­bat un pic dinamica pieţei“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Simona Pavelescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO