ZF News

BCR şi-a redus pierderile de şase ori în trimestrul 4 faţă de trimestrul 3

BCR şi-a redus pierderile de şase ori în trimestrul 4...

Autor: Liviu Popescu

02.03.2015, 00:07 636

Grupul BCR, care cuprinde cea mai mare bancă din România, a raportat anul trecut pierderi de 2,8 mld. lei (630 mil. euro), în urma accelerării curăţării bilanţului de credite neperformante care a generat o dublare a cheltuielilor cu provizioanele. BCR a dat semne de revenire pe final de an. În ultimele trei luni ale anului trecut, banca a raportat pierderi de doar 372 mil. lei în condiţiile în care în trimestrul precedent pierderile atinseseră valoarea record de 2,1 mld. lei. Provizioanele constituite au ajuns la 4,4 mld. lei la sfârşitul anului trecut.

Anul trecut, banca a acordat credite noi de 7,4 mld. lei, din care 4,7 mld. lei au fost creditele acordate populaţiei.

„În urma deciziei strategice de trecere la creditarea în lei, BCR a triplat în 2014 volumul creditelor imobiliare nou acordate şi a crescut semnificativ volumele noi de credite de nevoi personale“, a declarat Dana Demetrian, vicepre­şedinte retail şi private banking al BCR. Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, a revenit pe creştere în trimestrul al patrulea şi a raportat profit de 42 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO