ZF Transilvania

FIC intra pe piata romaneasca

27.05.2004, 00:00 16



Compania First International Computers (FIC) din Taiwan va livra pe piata romaneasca placi de baza in urma unui parteneriat incheiat recent cu societatea clujeana Sistec.



"Misiunea Sistec este de a reface reteaua de parteneri si de a repozitiona brand-ul FIC in Romania, in calitate de unici importatori ai placilor de baza produse de FIC. Pentru 2005, compania noastra vizeaza o productie de 1.000 de bucati pe luna", a declarat Ioana Stan, coordonator marketing Sistec.



First International Computers a fost fondata in 1980 in Taiwan si pana in prezent si-a deschis sucursale in Japonia, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Germania, Brazilia si SUA. In 2003, compania taiwaneza a inregistrat o cifra de afaceri de 3 mld. $, din care 600 mil. $ provin din segmentul placilor de baza. In Europa, volumul vanzarilor a fost de 38% din valoarea inregistrata la nivel mondial.



Grupul FIC cuprinde in momentul de fata 5 ramuri ale industriei tehnologice: IT, telecomunicatii, sisteme integrate, servicii software si servicii de design, fiind utilizat in domenii destinate cercetarii si productiei. Alaturi de placile de baza FIC produce sisteme PC, servere, note-book-uri sI solutii portabile.



Compania clujeana Sistec si-a inceput activitatea in decembrie 1994, ca firma mixta romano-germana. In 2003, cifra de afaceri a firmei a inregistrat o crestere de 4 milioane de euro fata de anul precedent, ajungand la 9,2 milioane de euro.



"Segmentele vizate de noi sunt piata de distributie, unde dealerii Sistec realizeaza 40% din cifra de afaceri a companiei si end-userii din care fac parte institutiile de invatamant, institutiile publice si firmele private, care detin 60% din volumul vanzarilor realizate de Sistec", spune Ioana Stan. Reteaua de dealeri a companiei clujene acopera peste 30 de judete din tara.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO