ZF Transilvania

Investiţie de 92 mil. euro pentru construcţia unui spital de boli respiratorii la Iaşi

Investiţie de 92 mil. euro pentru construcţia unui...

Autor: Laurentiu Cotu

18.09.2023, 18:02 199

Consiliul Judeţean Iaşi a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia viitorului spital de boli respiratorii, pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate totală de 350 de paturi, investiţia ridicându-se la aproape 458,5 mil. lei (92 mil. euro), fără TVA.

Licitaţia a fost lansată cu clauză suspensivă, Consiliul Judeţean Iaşi urmând să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021-2027, linie de finanţare gestionată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi care se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte.

’’Încercăm să obţinem finanţare pe POS, iar una dintre condiţiile care va fi în ghid este punctarea suplimentară a faptului că licitaţia este în derulare. Evident, va putea fi punctat suplimentar şi dacă avem contractul în curs de semnare. (…) Aşteptăm de la o zi la alta avizul de oportunitate emis de Ministerul Sănătăţii, o procedură ex ante stabilită de Guvern. Ministerul Sănătăţii evaluează proiectul pentru a da undă verde în momentul când va fi depus pe POS, la apariţia ghidului’’, a declarat Marius Sorin Dangă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean IaşI, într-un comunicat de presă.

Actualul Spital de Pneumoftiziologie din Iaşi funcţionează în patru clădiri vechi şi cu un grad ridicat de uzură.

 
 

         

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO