Business Internaţional

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia. Galerie FOTO

Sursă foto: Daily Mail

Sursă foto: Daily Mail

Autor: Alexandra Marcu

02.12.2015, 15:35 31852

Anastasia Babushkina a renunţat la cariera de economist în favoarea unui post de însoţitor de zbor. Babushkina, o tânără în vârstă de 23 de ani din Nizhny Tagil, Rusia, a fost licenţiată în economie, dar a vrut să călătorească aşa că s-a specializat în domeniul aviaţiei, scrie Dailymail.

Anastasia Babushkina a câştigat titlul de cea mai bună stewardesă din Rusia săptămâna aceasta.

Anastasia crede că o carieră pe postul de însoţitor de zbor este mai interesantă decât una în economie. “Am încercat să îmi găsesc un job interesant şi până în al treilea an de facultate  nu am reuşit să fac acest lucru.”

Ea a fost desemnată cea mai bună stewardesă la un concurs de frumuseţe din Rusia. De asemenea, ea a activat în domeniul modeling-ului, pozând pentru un portofoliu modern. După ce a luat decizia de a intra în domeniul aviaţiei, ea nu a regretat deloc şi nu s-a uitat spre trecut. Acum este câştigătoarea a 26 de premii în competiţiile de frumuseţe legate de job. 

Ca o nativă din Nizhny Tagil, Rusia, ea a spus că a ales această cale deoarece în caz contrar ar fi fi avut limitate posibilităţile de călătorie şi de a cunoaşte oameni noi. Anastasia Babushkina s-a specializat în domeniul avioanelor private, cu un număr mic de pasageri.

“Spre deosebire de stewardesele care lucrează în avioanele mari, cele care activează în avioanele de linie private au mult mai multe responsabilităţi.” Unul dintre aspectele care i-au ridicat probleme acesteia este obţinerea vizei. Jobul nu a ajutat-o cu acest lucru şi a trebuit să stea la coadă ca toţi ceilalţi doritori. În ceea ce priveşte condiţia actuală aviatică, ruşii se tem să zboare deoarece se gândesc la avionul doborât în Egipt de ISIS, însă Anastasia susţine că nu este speriată de acest lucru, în ciuda numărului mare de ore pe care le petrece în zbor în fiecare săptămână.

“Trebuie să stai calm şi să acţionezi profesionist, altfel poţi transmite pasagerilor starea ta de nervozitate.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO