Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Bianca Anton a renunţat la cariera de inginer şi a dezvoltat Maruki Art, brand sub care realizează ilustraţii şi figurine textile

29.12.2023, 00:02 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Pentru Bianca Anton cărţile pe care i le citea zi de zi fiicei sale, cu ilustraţii diverse, au reprezentat şi o ocazie prin care a (re)descoperit cât de mult îi place să deseneze. Aşa că a început să pună pe hârtie ce mintea îi dicta şi impulsionată de reacţiile favorabile de pe social media şi încurajată de soţul ei, Bianca a decis să se dedice propriului business- Maruki Art, brand sub care realizează ilustraţii şi figurine textile.

”Fiind înconjurată de multă ilustraţie pentru copii, îmi plăcea foarte tare şi îmi place în continuare să ilustrez animale personificate. Adică cumva animalele să fie personaje, să fie mai mult decât un animal reprodus prin linii şi culoare. Fac şi animăluţă textile”, a povestit Bianca în cadrul emisiunii Afaceri de la Zero. Majoritatea ilustraţiilor făcute de Bianca te duc cu gândul la copilărie având în vedere că este înconjurată de cărţi pentru copii. Deşi este de profesie inginer, Bianca s-a întors din concediul de creştere a copilului doar pentru o lună la birou având în vedere că a decis să pună pasiunea pentru desen pe primul loc.

”Îmi place să las imaginaţia să o ia razna atunci când creez şi să alătur două sau trei elemente care în mod normal n-ar sta în aceeaşi poză, cum ar fi o vulpe pe bicicletă sau o pisică cu palton. Apoi am dorit cumva să aduc şi 3D-ul în discuţie şi atunci am creat figurimele textile, care sunt tot animăluţe. Ce mă inspiră? Îmi place foarte mult să combin culorile, îmi place să mă joc. Ăsta-i jocul meu preferat, să combin culorile atât în ilustraţie, cât şi în la textile, şi mă inspiră poveştile şi traiul la ţară”, a mai povestit antreprenoarea. Ilustraţiile şi figurinele Maruki Art se pot găsi pe platformele Dichisar sau Iarmaroc, dar şi pe reţelele sociale Maruki Art. În plus, Bianca Anton este prezentă şi la târguri la care participă artizani.

”Am început să ilustrez digital prima dată şi după aceea mi-am făcut curaj pentru ilustraţia tradiţională cu creionul pe hârtie. Aşa că am început cu investiţia minimă. Soţul meu mi-a cumpărat o tabletă second-hand de pe OLX pentru că la momentul acela ilustram din vârful patului în timp ce fiica mea dormea. Şi după ce am văzut că asta am doresc să fac am investit şi în materiale mai scumpe, hârtii şi acuarele de calitate, o tabletă mai performantă”, mai spus Bianca. Ea adaugă că  a făcut un curs de croitorie şi şi-a luat o maşină de cusut nouă pentru a realiza figurinele textile.

Pentru viitor, Bianca Anton vrea să extindă gama de figurine textile, dar şi să-şi mărească prezenţa în online, să intre în mai multe magazine online dedicate artizanilor şi chiar să îşi deschidă propriul magazin online.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania