Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Iulia şi Francisc Varga dau o nouă viaţă lemnului vechi şi creează piese de design din lemn masiv într-un atelier din Braşov

05.09.2022, 00:07 Autor: Mădălina Dediu Panaete

♦ Investiţia în echipamentele necesare realizării pieselor de mobilier şi decoraţiunilor s-a ridicat la circa 15.000 de euro.

Pentru Francisc Varga crearea de piese de mobilier din lemn este o pasiune mai veche, cunoscută în principal de familie. Anul trecut, a decis să se dedice acestei pasiuni şi a hotărât împreună cu soţia sa, Iulia, să pună bazele unei afaceri în acest domeniu. Aşa a luat naştere Vargas Corner, un atelier care creează piese de mobilier unicat din bucăţi de lemn care altfel ar ajunge pe foc.

 „Povestea Vargas a început în principal din dorinţa de a crea piese de mobilier şi de design, utile, simple cu o însemnătate aparte pentru noi şi ne dorim ca ele să se regăsească în cât mai multe case“, spune Iulia Varga. Deşi Francisc este cel care se ocupă în atelier de producţia efectivă a pieselor de mobilier, Iulia vine cu idei şi îl ajută să conceapă designul produselor. Tot ea este cea care se ocupă de fotografierea produselor şi de partea de marketing, astfel că cei doi lucrează cot la cot pentru dezvoltarea brandului Vargas Corner.

„Neoficial, businessul Vargas a început în 2014 când am început să fac piese de mobilier pentru familie, pentru familia extinsă şi de atunci încoace până în 2021 am făcut piese pentru noi. În 2021, am înfiinţat firma şi am lansat produsele pe piaţă“, povesteşte Francisc Varga, care anterior a lucrat la construcţia de trasee de biciclete pe Masivul Postăvaru, în Poiana Braşov. Concomitent, a lucrat în atelier, dar de la începutul acestui an, a decis să se ocupe doar de producţia de mobilier.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania