Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Răzvan Tănase a lăsat jobul în bancă pentru antreprenoriat şi dezvoltă servicii de psihoterapie, un centru de autism şi kinetoterapie sub brandul Fabrica de Emoţii

11.01.2024, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

În 2021 apărea Fabrica de Emoţii, o clinică de psihoterapie în Bucureşti care s-a extins şi la Craiova ♦ Din acest brand s-au desprins şi un centru de autism şi kinetoterapie pentru copii şi un serviciu de dezvoltare neurologică.

„Mănuşa de antreprenor a apărut subit”, povesteşte Răzvan Tănase, care după o experienţă de 15 ani în audit şi banking a intrat în lumea afacerilor şi dezvoltă brandul Fabrica de Emoţii, o clinică de psihoterapie. Din acest business s-au desprins şi alte activităţi legate – un centru de autism şi kinetoterapie pentru copii, dar şi servicii de dezvoltare neurologică. „Fabrica de Emoţii oferă servicii de psihoterapie. Neurofeedback vine şi el complementar acestor servicii, îi ajută pe oameni să dezvolte abilităţi noi de a face faţă stresului, îmbunătăţeşte calitatea somnului şi ajută la performanţă mai bună. Sunt serviciile de autism pentru copii. Imediat ce vom finaliza şi achiziţiile pe Start-Up Nation, care au început de ceva timp, vom implementa şi serviciile de kinetoterapie, care să fie complementare celor de autism”, a povestit Răzvan Tănase.

Pentru investiţii, circa 30.000 de euro au venit din fonduri Start-Up Nation, la care se adaugă investiţia permanentă în noi materiale, echipamente. „Am apelat la finanţare de la BT Mic. O prietenă ne-a sugerat ca potenţială sursă de de investiţie, am primit finanţarea şi implicit a fost asocierea şi cu Stup. Între timp însă, am găsit prieteni cu care am colaborat şi în trecut, care oferă servicii în Stup, cursuri. Şi nu cred că întâmplător”, a spus Răzvan Tănase. Înainte de a intra în business, antreprenorul nu avea experienţă în afaceri. A lucrat însă cu businessurile prin intermediul joburilor din audit şi din bancă, astfel că a pus în practică toată experienţa din corporaţie.

„N-am plecat cu ideea de avea mult timp liber, a fost mai mult dorinţa de a face cu mai multă pasiune. Pot să zic că am ajuns să am o activitate pe care niciodată nu mi-aş fi imaginat că o să o fac. A ajuta oameni este minunat. Oamenii ne pot găsi pe fabricadeemotii.ro este contactul cu serviciile noastre, facebook, youtube, podcasturile Fabricii de Emoţii, instagram, tiktok, toată social media”, a mai spus Răzvan Tănase.

Din 2023, Fabrica de Emoţii are un punct de lucu şi în Craiova. În total, o echipă de 20 de oameni se ocupă de serviciile oferite sub umbrela brandului.

„Cererea a fost una din ce în ce mai mare şi am observat o nevoie accelerată în ultimii ani. Efectele le bănuim amplificate şi de perioada din pandemie, nevoia de terapie pentru copiii cu autism e una în creştere, dar aici mă bazez strict pe cererile sau discuţiile care le-am avut noi”, a mai spus Răzvan Tănase. În 2024, antreprenorul vrea să consolideze serviciile oferite, după ce anul anterior a fost dedicate investiţiilor. Munca din audit şi banking l-a învăţat însă ca miza să fie o bază solidă a businessului, de unde poate creşte ulterior şi alte proiecte.

„Energia o iau în primul rând, din interacţiune. Cred că lucrurile nu se întâmplă niciodată întâmplător, cel puţin o dată pe săptămână mă întâlnesc cu oameni şi se nasc propuneri de colaborări. Şi este un combustibil bun pentru mine, pentru că îmi dă curaj, îmi stârneşte imaginaţia şi viziunea spre potenţiale lucruri pe care să le facem”, a concluzionat Răzvan Tănase.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de

70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania