Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Ştefania Pantaia, studentă la ASE şi fostă sportivă de performanţă, a pus bazele companiei Miss Green, care se ocupă cu închirierea de plante pentru clădirile de birouri, şi a strâns în portofoliu în primele luni de activitate şapte clienţi corporate

14.02.2024, 00:05 Autor: Alexandra Matei

♦ Plantele din portofoliul Miss Green sunt aduse din Olanda şi se împart în trei categorii: plante mici, până la 70 cm, plante medii, de 80-150 cm şi plante XL, până la doi metri ♦ Cel mai cerut abonament este cel de 300 de euro/lună, recomandat pentru spaţii mai mici de 500 mp, care pune la dispoziţie circa 15 plante.

Ştefania Pantaia, studentă la Facultatea de administrare a afacerilor din cadrul ASE şi fostă sportivă de performanţă, a creat proiectul Miss Green, o companie care se ocupă cu închirierea plantelor pentru clădirile de birouri şi pentru diverse evenimente.

De-a lungul anilor în care a practicat tenis şi gimnastică, ea şi-a cultivat spiritul antreprenorial şi a învăţat ce înseamnă răbdarea şi disciplina, iar după primul an de studenţie a înfiinţat acest proiect antreprenorial şi a strâns în portofoliu şapte clienţi corporate în primele luni de actvitate.

„Miss Green a pornit în 2023. Gândul principal a fost să aducem viaţă în spaţiile de brouri în principal, dar nu numai. Ne adresăm spaţiilor de birouri, dar şi restaurantelor, hotelurilor sau evenimentelor. A pornit cu dorinţa de a aduce natura înapoi în oraş şi de a face din aceste spaţii monotone nişte spaţii în care să ne simţim bine. (...) Sportul m-a format foarte mult şi mi-a dezvoltat disciplina şi spiritul antreprenorial. Mă consider o persoană ambiţioasă datorită sportului. Mă motivează foarte mult faptul că ştiu că atunci când munceşti vei avea rezultate. Sportul m-a învăţat că trebuie să am răbdare“, a povestit fondatoarea.

Miss Green oferă un serviciu complet de închiriere a plantelor, de la designul de interior şi variante de amenajare până la instalare şi mentenanţă, care presupune udarea, fertilizarea şi tratarea plantelor închiriate.

Ştefania Pantaia a văzut pentru prima dată acest tip de serviciu în Olanda, atunci când a locuit acolo câteva luni, în primul semestru de facultate din anul al doilea. Ea a plecat cu programul Erasmus, dedicat studenţilor, şi a avut ocazia să înveţe despre un astfel de business de la o companie olandeză cu un model similar.

Plantele din portofoliul Miss Green sunt aduse din Olanda. Acestea se împart în trei categorii: plante mici, până la 70 cm, plante medii, de 80-150 cm şi plante XL, până la doi metri. Acestea pot fi închiriate de clienţi în baza unui abonament. Alexandra Matei

„Recomandările noastre se leagă de dimensiunea spaţiului. Cel mai cerut abonament este cel de 300 de euro/lună, recomandat pentru spaţii mai mici de 500 mp, care pune la dispoziţie circa 15 plante în funcţie de prferinţe. Pentru spaţiile de birouri mergem pe închirierea pe minim un an“, a explicat ea.

Cea mai mare cerere, spune antreprenoarea, vine dinspre zona de evenimente şi dinspre birouri, însă compania poate da plante în chirie şi pentru hoteluri sau restaurante. Una dintre companiile din portofoliu este la Ploieşti, două sunt la Bucureşti, iar unul dintre clienţi este într-una din clădirile One.

În prezent, echipa Miss Green numără trei persoane.

Businessul Ştefaniei Pantaia nu are încă un an de funcţionare, însă fondatoarea are premise optimiste şi ţinte ambiţioase privind cifra de afaceri după primul an de activitate, care se va împlini în august 2024.

„Ne propunem să ajungem la o cifră de afaceri de 50.000 de euro la finalul unui an întreg de funcţionare“, spune ea.

În următorii cinci ani, aceasta îşi propune ca Miss Green să aibă în portofoliu măcar 50 de clienţi.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania