Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Olivia Pamfil a investit câteva zeci de mii de euro în deschiderea unei pensiuni pentru câini, iar astăzi se află deja la a doua unitate. „Este o cerere foarte mare şi este mult loc de dezvoltare“

04.09.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Businessul a pornit în 2018 cu o primă locaţie în Corbeanca, judeţul Ilfov, ulterior fiind deschisă şi a doua pensiune, în comuna Ştefăneşti.

Olivia Pamfil, o antreprenoare din Bucureşti, a investit câteva zeci de mii de euro în deschiderea unei pensiuni pentru câini numită Dog Resort, iar astăzi se află la a doua unitate de cazare. Antreprenoarea spune că cererea pentru astfel de servicii este în continuă creştere, iar loc de dezvoltare în piaţă este suficient având în vedere că pandemia i-a determinat pe oameni să îşi dorească un animal de companie, iar numărul locurilor de cazare este insuficient.

„Am deschis businessul la începutul anului 2018, am început cu prima unitate ca urmare a nevoii din piaţă. Noi făceam dresaj şi oamenii aveau nevoie să lase undeva câinii când plecau. Am început să cazăm diferite tipuri de câini. Am crescut şi am fost nevoiţi să facem o nouă locaţie, în Ştefăneşti. În prima locaţie, cea din Corbeanca, căţeii au în permanenţă o prezenţă umană pentru că e cerere foarte mare pentru tipul acesta de serviciu, iar căţeii nu se întâlnesc între ei. În locaţia din Ştefăneşti, avem prezenţă umană permanentă, doar că acolo lăsăm căţeii să socializeze între ei“, spune Olivia Pamfil.

Ca dresoare de căţei, Olivia Pamfil cunoaşte foarte bine psihologia câinilor, motiv pentru care, momentan, nu se gândeşte să dezvolte o astfel de facilitate şi pentru pisici. Însă există o cerere crescută pentru cazarea pisicilor în perioada în care stăpânii pleacă în vacanţe.

Deşi pandemia a impactat puternic businessul, 2022 şi 2023 au fost ani foarte buni, oamenii au plecat tot mai mult în vacanţe, ceea ce a dus la o cerere considerabilă. Olivia Pamfil are mai multe businessuri, însă, dintre toate, pensiunea pentru căţei este cea mai dificilă.

„Foarte puţini oameni fac acest tip de business. Oamenii au percepţia greşită pentru că ei zic că noi ne jucăm cu căţeii. Noi nu ne jucăm cu câinii pentru că dacă ai o haită de zece câini, iar tu trebuie să o controlezi, dacă ai început să mângâi un căţel, vin şi ceilalţi şi se strică tot echilibrul“, explică ea.

În cele două pensiuni sunt angajate cinci persoane, însă antreprenoarea spune că este foarte dificil să găsească noi oameni pentru a se plia pe nevoile lor, dar şi să aibă abilităţile necesare pentru a lucra cu căţei.

Preţul unei nopţi de cazare este cuprins între 100 şi 130 lei, în funcţie de locaţia aleasă. Pe lângă cazare, în cele două locaţii ale Dog Resort, proprietarii pun la dispoziţia clienţilor şi alte servicii dedicate căţeilor, precum dresajul.

Pentru anul acesta, antreprenoarea estimează venituri de 250.000 euro, aici fiind luate în calcul încasările pentru toate serviciile oferite la Dog Resort.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania