Afaceri de la zero

Cu Trapattoni la carma, Squadra Azzurra ataca preliminariile CM 2002

31.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Grupa a 8-a din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial editia 2002, organizat in comun de catre Japonia si Coreea de Sud, debuteaza duminica, la Bucuresti si Budapesta, cu partidele Romania - Lituania si Ungaria - Italia.

Intr-o grupa din care mai face parte Georgia, Italia si Romania pornesc ca favorite la ocuparea primului loc, direct calificabil la turneul final. Ocupanta locului secund va fi nevoita sa participe la un baraj alaturi din celelalte opt secondante din grupele europene si de una dintre reprezentantele Asiei pentru ocuparea altor cinci locuri la turneul final.

Privita prin aceasta prisma, partida din aceasta seara (ora 21.45, in transmisie directa la PRO TV), de pe Nepstadion, dintre Ungaria si Italia apare ca extrem de importanta in economia grupei.

Ungaria, care de 14 ani nu a mai cunoscut fascinatia unui turneu final, se confrunta si in acest debut de campanie cu o serie de necazuri, antrenorul Bertalan Bicskei neputandu-l utiliza pe Pal Dardai, cel mai bun jucator maghiar al momentului. Vor fi prezenti in schimb in unsprezecele de baza portarul Kiraly, aparatorii Hrutka, Sebok, Salamon si Matyus, mijlocasii Feher, Lisztes si Lendvai precum si atacantul Horvath.

"Desi evoluam in fata unei favorite la castigarea grupei, nu ne consideram dinainte invinsi. In ciuda absentelor de marca, vom incerca sa obtinem un rezultat favorabil care sa ne dea posibilitatea ocuparii unuia dintre primele doua locuri", a declarat antrenorul Bicskei cotidianului budapestan Magyar Hirlap.

Daca maghiarii sunt extrem de precauti in comentarii, fotbalistii italieni sunt foarte optimisti in privinta soartei partidei de debut. "Sunt in plina forma.

Am recuperat foarte rapid dupa turneul final al lui Euro si acum abia astept sa joc la Budapesta. Sunt sigur ca vom castiga printr-un gol marcat de mine" se destainuia in cantonamentul de la overciano Pippo Inzaghi, varful lui Juve si al Squadrei Azzurra.

Un optimism mai moderat afiseaza mijlocasul Romei Francesco Totti, care afirma intr-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport ca "Trapattoni vrea sa-mi valorifice la maximum randamentul si de aceea m-a plasat in spatele varfurilor. Eu nu sunt un fantezist prec Del Piero insa am suficiente valente ofensive".

Cu un umor demn de o mare personalitate asa cum se prezinta, Giovanni Trapattoni, cel mai titrat antrenor italian, aflat pentru prima oara pe banca echipei reprezentative, s-a adresat ziaristilor prezenti la Coverciano cu urmatoarele cuvinte: "Ma bucur sa vad cu cata caldura ma intampinati. Trebuie sa stiti insa ca nu sunt nici Gina lollobrigida si nici Marilyn Monroe. De cand am preluat carma nationalei parca m-am transformat intr-un personaj politic, obligat sa consulte zilnic presa, sa priveasca la TV si sa se tina mereu dupa jucatori. Despre echipa ingurul lucru pe care pot sa vi-l dezvalui este ca nu voi porni la drum cu experimente. In fata raman Inzaghi si Delvecchio, la mijloc am plasat un nucleu de cinci cu Zambrotta si Maldini pe flancuri si cu Albertini, Totti si Fiore in centru. Apararea ramane aceeasi de la Euro cu Toldo in poarta si Cannavaro, Nesta si Iuliano in fata sa."

Cu acesti oameni Italia a jucat finala lui Euro 2000. De ce n-ar izbuti si in aceste preliminarii?


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania