Afaceri de la zero

Dupa o cursa de infarct, David Coulthard a triumfat la Monaco

05.06.2000, 00:00 Autor: Dan Alexandrescu


Cea de-a saptea proba din calendarul Campionatului mondial de automobilism la Formula 1, Marele Premiu al Principatului Monaco s-a incheiat ieri dupa-amiaza cu victoria neasteptata a pilotului scotian David Coulthard. Dupa un start fulminant, care i-a adus un serios avans fata de ceilalti piloti, si dupa ce a efectuat prima oprire la boxe, germanul Michael Schumacher mai pastra un avans de aproape opt secunde in fata lui Coulthard, urmaritorii sai impacandu-se cu gandul ca acesta a scapat in invingator. A venit acel tur de 55, in care suspensia rotii din dreapta fata a cedat, suprasolicitata de ritmul infernal impus de pilot, si masina Ferrari cu numarul 3 a trebuit sa iasa din cursa.

In aceste conditii, prima victorie obtinuta de Coulthard la Monte Carlo poate fi considerata norocoasa dar in acelasi timp meritata, scotianul dand dovada de multa constanta intr-o cursa presarata cu numeroase abandonuri, in care au trecut linia de sosire doar noua piloti din cei 22 care au luat startul.

Sosit pe locul al doilea, Rubens Barrichello a obtinut cel mai bun rezultat din sezon, el fiind urmat de Giancarlo Fisichella, abil in valorifica un complex de circumstante favorabile de care au profitat si Eddie Irvine (locul 4) si Mika Salo (locul 5) precum si campionul en-titre Mika Hakkinen (locul 6), acesta din urma incheind cu un punct o cursa pe care va incerca s-o uite cat mai curand.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania