Afaceri de la zero

Mike Tyson, violenta care actioneaza pe dublu front

30.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Hotarat lucru, Mike Tyson n-a prea avut timp sa se bucure prea mult de victoria, hilar de fulgeratoare, obtinuta sambata trecuta in fata italo-americanului ou Savareze pe ringul din Glasgow. Comisia de control a Federatiei britanice de box (BBBC) a hotarat ca pana la 31 august pugilistul american sa fie interogat in legatura cu victoria controversata obtinuta in fata lui Savarese. BBBC fixase initial, ca data de audiere, ziua de 9 august, insa, deoarece Mike Tyson nu este rezident in Marea Britanie, i s-a oferit posibilitatea de a opta pentru alte trei date, conditia fiind ca acestea sa nu sfarsitul lunii august.

Inainte de a decide asupra eventualelor sanctiuni, comisia doreste sa-l interogheze in legatura cu loviturile aplicate adversarului dupa oprirea luptei de catre arbitrul John Coyle in prima repriza (nu este la prima abatere de acest gen), ranindu-l pe acesta, dar si in legatura cu violenta comentariilor - "Vreau sa-ti smulg inima! Vreau sa-ti mananc copiii!" - facute la adresa detinatorului titlului mondial, britanicul Lennox Lewis.

Cum o nenorocire nu vine niciodata singura, Iron Mike s-a pomenit si cu o citatie prin care i se aduce la cunostinta faptul ca Victoria Branco, o fosta dansatoare de topless l-a actionat in judecata pentru ca la 8 mai, in Cheetah, un club de topless situat in centru Las Vegasului, a fost agresata fizic de fostul campion mondial al greilor. "Lovitura, extrem de puternica, a trimis-o la pamant pe Victoria" afirma in reclamatie Rich Buantony, proprietarul clubului, afirmatie care contrazice declaratiile angajatilor sai potrivit carora Tyson nici nu ar fi atins-o pe Victoria. Tanara femeie este hotarata sa-si apere cauza, suma ceruta ca daune interese fiind considerabila.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania