Afaceri de la zero

Mircea Lucescu le sta in gat otomanilor

15.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Mircea Lucescu a debutat cu dreptul si-n campionatul Turciei, dupa ce miercurea trecuta pusese bazele calificarii lui Galatasaray in grupele Ligii Campionilor printr-un 2-1 in deplasare cu St. Gallen.

Duminica seara, Galata a evoluat la Denizli, de unde s-a intors cu toate cele trei puncte in buzunar, dupa un meci nu tocmai reusit.

Daca la Zurich, in preliminariile Ligii, salvarea a venit de la brazilianul Jardel, de data aceasta omul cu golul decisiv a fost Gica Hagi. aut de la 30 de metri (min. 35), dupa ce Suat i-a miscat balonul la o lovitura libera. "Ma bucur ca plecam in campionat cu o victorie in deplasare.

E buna pentru tonusul echipei. Am avut meciul in mana, dar am ratat prea mult", a spus tehnicianul roman la conferinta de presa.

O opinie cu care editorialistii marilor cotidiene de pe malurile Bosforului nu prea sunt de acord. "Galata n-a incantat prin jocul sau si a avut noroc cu sutul de aur al lui Hagi", pretinde Fanatik, al carui redactor sef scria in numarul de ieri ca "Lucescu ori nu pregateste bine tactic jocul, ori fotbalistii nu se pregatesc suficient la antrenamente.

E o diferenta prea mare intre Galata din sezonul trecut si cea de acum". Fotomac a pus de asemenea artileria grea pe Il Luce: "Acum, cand toata lumea se astepta ca echipa sa joce din ce in ce mai bine, lucrurile stau tocmai invers.

Lucescu spunea ca vechiul sistem e perimat, insa dupa noua conceptie jucatorii nu-si pot pune in valoare potentialul. E o dezordine aproape totala".

Nici Gica Popescu n-a primit note bune pentru evolutia de la Denizli. In conditiile in care Hagi - Fanatik a scris ca atata timp cat el este in teren Galata are viata mai usoara - a primit calificative de 7 (Fanatik) si 8 (Sabah), Popescu a fost notat cu 5 si, respectiv, 5,5 de ziarele mentionate, chiar daca acestea l-au vazut in crestere fata de ceea ce aratase cu St. Gallen.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania