Afaceri de la zero

Va reusi Schumacher sa treaca de primul tur?

11.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Campionatul mondial de Formula 1 la automobilism a intrat in linie dreapta. Duminica, incepand de la ora 15.00, in transmisie directa la PRO TV, pe circuitul Hungaroring se va disputa Marele Premiu al Ungariei, cea de-a 12-a etapa din calendarul acestui sezon.

Data fiind conjunctura actuala, cu nu mai putin de patru piloti, Schumacher (56 p), Hakkinen, Coulthard (ambii cate 54 p) si Barrichello (46 p), insirati pe distanta a numai zece puncte si cu intreaga armata de asistenti pe langa ei - Ferrari (102 p) si McLaren (98 p) vor deplasa, fiecare, peste 80 de tehnicieni si mecanici la cursa de pe Hungaroring -, lupta pentru titlu apare mai incinsa ca niciodata.

Intr-un peisaj dominat dincolo de circuit de atractiile carnale oferite de oficializatul bordel de la Mogyorod, semnalizat ca-n Formula 1 cu felinarul rosu, tensiunea creste de la o zi la alta. Natural am spune, de vreme ce intre liderul clasamentului si o serie de piloti s-a instalat un asa-numit "razboi rece". Subiectul nu este nou, politele de platit au imbatranit, iar timpul scadenta pare sa fi sosit.

Primul care "a pus tunul" pe Schumi a fost Eddie Irvine, fostul sau echipier. "Atunci cand se afla sub presiune, lui Michael i se inmoaie picioarele. Greseste dar nu are puterea de a recunoaste. Asa ca, pentru a scapa basma curata, da vina pe altii."

In timp ce David Coulthard este necrutator, sustinand ca "germanul trebuie sa invete sa se teama, fiindca eu nu sunt dispus sa fac nici o concesie", Mika Hakkinen, pare mai tolerant: "Schumi s-a inselat atunci cand a crezut ca eu am renuntat la titlu. Pe cel de-al treilea mi-l doresc foarte tare. Insa nu pot sa ma bucur de necazurile altora."

Doar critica acida a lui Villeneuuve nu lasa loc de intors: "Schumacher e surd la orice critica. Pe o ureche ii intra, pe alta ii iese. Acum adversarii ii platesc cu aceeasi moneda faptele din trecut."

Cum intelege insa Schumacher sa se apere impotriva acestor acuze? Linistit doar in aparenta, Michael continua sa afirme ca "nu sunt un dur de tip Rambo". ai exerseaza de zor momentul startului pentru ca ultimele patru abandonuri consecutive sa ramana simple amanunte de arhiva. Intrebarea care pluteste pe buzele tuturor este insa: va reusi Schumacher sa treaca, in fine, de primul tur la Hungaroring?

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania