Analiză

Topul universităţilor din România în funcţie de cât cheltuiesc studenţii

Topul universităţilor din România în funcţie de cât cheltuiesc studenţii

Autor: Raul FLOREA

04.02.2011, 17:34 137

Bugetul părinţilor se reflectă direct în starea financiară astudenţilor, care depind în marea lor majoritate de banii de acasă,scrie Gândul.

Nivelul taxelor de şcolarizare polarizează social şifacultăţile: la medicină şi în marile centre se găsesc tineriiînstăriţi, în timp ce universităţile mici din provincie au, celpuţin ţinând cont de medie, studenţi mai săraci.Un studiu întocmittocmai de către studenţi arată că bursa nu mai un venit care săsigure un nivel minim pentru întreţinere, dar şi că tinerii îşischimbă rapid modul de viaţă. Spre exemlu, majoritatea suntmulţumiţi de condiţiile din cantine, însă doar o cincime mănâncăsăptămânal în respectivele spaţii.

Majoritatea studenţilor români (70%) dispun lunar pentruacoperirea cheltuielilor de sume mai mici decât un salariu minim peeconomie, ceva mai mult de 10% având la dispoziţie o sumă mai marede 700 de lei. Cei mai înstăriţi studenţi sunt cei ai Universităţiide Medicină "Carol Davila" din Bucureşti, care, în medie,cheltuiesc lunar peste 700 de lei. Pe treapta următoare se află"constănţenii" de la Universitatea "Ovidius" şi UniversitateaMaritimă, aceştia scoţând din buzunar între 500 şi 700 de lei.Vedeţi cum arată topul universităţilor din România în funcţie de cheltuielilestudenţilor pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO