Analiză

Vrei sa lucrezi in strainatate? Ti-ar ajunge salariul sa traiesti in Suedia, Elvetia sau Portugalia?

Vrei sa lucrezi in strainatate? Ti-ar ajunge salariul sa traiesti in Suedia, Elvetia sau Portugalia?

Autor: inCont.ro

18.03.2011, 10:23 191

Anunturile de joburi pentru romanii care vor sa se angajeze instrainatate sunt extrem de tentante, in special pentru salariile cumult peste ceea ce se ofera in Romania. Si in conditiile in carepiata muncii din Romania nu s-a reglat inca, romanii sunt dispusisa se angajeze in strainatate chiar si pe salarii care depasesc cuputin mia de euro, in speranta ca se vor imbogati peste hotare. Nuiau in calcul, insa, ca in unele tari, viata este cu mult maiscumpa decat in Romania si ca, in unele situatii, se pot intoarcein tara mai saraci decat au plecat.

Daca pana in urma cu cativa ani, tarile care ofereau cele maimulte posibilitati de angajare pentru romani erau Spania si Italia,acum multe anunturi de recrutare vin din partea angajatorilor dintarile nordice, Elvetia, Germania sau Marea Britanie.
Tari in care, in general, costurile cu locuitul si mancarea suntdestul de piperate comparativ cu cele din Romania, iar un salariude 1.500-2.000 de euro pe luna poate sa fie insuficient si pentrucheltuielile zilnice si pentru a pune un ban deoparte pentrufamilia lasata in tara.

De aceea, este bine ca romanii care vor sa incerce mirajulstrainatatii sa se documenteze inainte de a pleca, pentru a seasigura ca din salariul castigat vor putea sa se intretina. Desprecat de scump este sa traiesti in tari precum Suedia, Elvetia sauPortugalia cititi pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO