#AntreprenoriiRoMâine

#AntreprenoriiRoMâine. Cristian Lamba, MedLife Solomed Piteşti: Existenţa unei baze de date europene cu trecutul patologic al fiecărui cetăţean ar fi de mare ajutor pentru actul medical în sine

20.05.2022, 12:53 Autor: Roxana Petrescu

Accesul la datele pacientului în timp real, mai ales în contextul digitalizării pe fast-forward, facilitează mult actul medical, existenţa unei astfel de platforme fiind de dorit la nivel european. „La nivel de digitalizare, cred că ne va ajuta foarte multe existenţa unei baze de date comune, la nivelul UE, cu tot trecutul patologic al fiecărui cetăţean. Ar fi un ajutor real pentru actul medical în sine”, spune Cristian Lamba, fondator şi manager MedLife Solomed Piteşti, în cadrul emisiunii #AntreprenoriiRoMâine, un proiect editorial realizat de ZF alături de MedLife. Solomed Piteşti a fost înfiinţată în anul 1997, cu doi angajaţi, în anul 2018 compania fiind preluată de grupul MedLife, cel mai mare jucător din sistemul privat de sănătate din România.

La momentul tranzacţiei, Solomed Piteşti avea deja 90 de angajaţi şi un business de un milion de euro.“Azi suntem 145 de participanţi la actul medical care se produce la nivelul MedLife Solomed. La finalul anului trecut, am ajuns la peste 2 milioane de euro, iar anul acesta sperăm să trecem de 3 milioane de euro.“ În România, de la finalul anului trecut, Dosarul Electronic de Sănătate (DES) a devenit funcţional, conform unui comunicat al CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate), în contextul în care proiectul a fost demarat în 2012 şi a presupus o investiţie de 81 de milioane de lei. La acel moment, CNAS a anunţat că intenţionează să obţină şi alte finanţări europene pentru extiderea DES astfel încât acest instrument să oglindească fidel starea de sănătate a unui pacient. Accesul la date în timp real ar creşte calitatea actului medical şi este extrem de important mai ales în situaţii de urgenţă în contextul în care până acum dosarul medical al unui pacient era format din informaţiile pe care le putea transmite acesta sau familia lui.

Revenind la businessul MedLife Solomed Piteşti, principalul proiect de investiţii pentru 2022 al companiei este finalizarea unui hiperclinici de circa 2 milioane de euro. „Ne-am dezvoltat în funcţie de ce a cerut piaţa, cu paşi mici. Acum lucrăm la o hiperclinică care le va fi utilă argeşenilor şi piteştenilor. Imagistica va fi punctul forte al noii clinci. Suntem accesaţi de mulţi medici care doresc să lucreze cu noi, am diversificat ramurile medicale, am făcut o sală de operaţii. Investiţia va depăşi cifra de 1,8-2 milioane de euro. Sperăm ca în luna august, cel târziu în septembrie, să tăiem panglica“, a spus Cristian Lamba. Un alt proiect de investiţii în lucru este un laborator de analize.

„Terminăm, deschidem noua clinică şi apoi deschidem altceva. Avem în plan şi crearea unui nou şi mare laborator la nivelul zonei pentru că este nevoie de aşa ceva“, a mai spus Cristian Lamba.


Articolul face parte din proiectul editorial #AntreprenoriiRoMâine, susţinut de MedLife. Cu peste 35 de achiziţii, MedLife a devenit un agregator de companii, coagulând o comunitate de peste 60 de antreprenori români, majoritatea medici, care au pornit câte o firmă în România şi au ajuns la rândul lor să achiziţioneze alte companii. Antreprenorii RoMâine, înglobaţi în structura gigant a MedLife, sunt un catalizator pentru transformarea şi consolidarea sănătăţii în ansamblu, dar şi a sănătăţii economiei româneşti. Prin seria de materiale din cadrul proiectului editorial #AntreprenoriiRoMâine, aducem în prim plan MED angels care prin profesionalismul lor şi investiţia în sănătate au aşezat business-uri sustenabile şi devin o resursă pentru antreprenorii tineri care vor contribui la randul lor la propulsarea sistemului medical românesc.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Medlife