Aplicaţia zilei 2021

Aplicaţia zilei: Elefant.ro

15.03.2021, 00:00 Autor: Ioana Nita

Nume: Elefant.ro

Magazin de aplicaţii: HUAWEI AppGallery (https://consumer.huawei.com/ro/mobileservices/appgallery/), Google Play Store, Apple Store

Preţ: Gratis

Funcţionalitate: aplicaţia le oferă utilizatorilor posibilitatea de a comanda produse de la Elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online din România, de pe smartphone sau tabletă, aceştia având practic la dispoziţie un mall online direct în buzunar. Mai exact, utilizatorii au la dispoziţie întreaga ofertă de pe site-ul Elefant.ro – peste 300.000 de cărţi, jucării, parfumuri, produse cosmetice, genţi, ceasuri şi alte articole fashion, produse electronice, articole home&deco, vinuri şi produse alimentare.

Aceştia pot achiziţiona direct produsele dorite sau le pot pune în „wishlist” pentru a le comanda ulterior, tot procesul de cumpărare fiind foarte facil şi intuitiv. Pentru a putea comanda, utilizatorii trebuie să îşi creeze un cont, iar apoi pot salva adresele de livrare dorite şi metodele de plată preferate, plus lista de produse favorite. De asemenea, aplicaţia are o secţiune dedicată unde utilizatorii pot vedea istoricul de comenzi. Fondat în 2010, magazinul online Elefant.ro, care iniţial a comercializat doar cărţi, şi-a extins şi diversificat gama de produse treptat, ajungând la o ofertă bogată - 13 categorii de produse, şi la un portofoliu de peste 3 milioane de clienţi. Recent, retailerul online a lansat şi o platformă de tip market-place pentru a extinde şi mai mult gama de produse, aceasta fiind în faza beta momentan. Aplicaţia mobilă a fost dezvoltată în urmă cu mai mulţi ani, iar în magazinul HUAWEI AppGallery este disponibilă începând cu anul trecut. Aproximativ 80% din totalul traficului înregistrat pe elefant.ro provine de pe dispozitivele mobile, fie că este vorba de aplicaţia de mobil dedicată, fie de versiunea de mobil a magazinului online. Elefant Online, compania care operează magazinul online Elefant.ro, a înregistrat o cifră de afaceri de 235 mil. lei (48,2 mil. euro) în 2020, în creştere cu aproximativ 35% faţă de anul precedent.