Aplicaţia zilei 2021

Aplicaţia zilei: Pago

29.03.2021, 00:02 Autor: Ioana Nita

Nume: Pago

Magazin de aplicaţii: AppGallery (https://consumer.huawei.com/ro/ mobileservices/appgallery/), Play Store, App Store

Preţ: gratis

Dezvoltator: Timesafe SRL

Funcţionalitate: aplicaţia le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi gestiona dintr-un singur cont toate facturile, acestea putând fi plătite cu uşurinţă în câteva secunde de oriunde şi oricând. Facturile sunt ordonate după scadenţă, astfel încât utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să caute prin e-mail-uri sau căsuţa poştală, iar aceştia pot gestiona simultan facturile din mai multe locaţii. Totodată, utilizatorii sunt notificaţi atunci când primesc noile facturi, precum şi cu trei zile înainte de data scadenţei, iar plăţile sunt securizate prin confirmarea acestora cu un cod PIN de şase cifre sau prin amprentă digitală. În total, utilizatorii pot plăti facturi de la peste 360 de furnizori şi pot face, în plus, şi reîncărcări de cartele prepay, plăţi de taxe si impozite locale, donaţii şi asigurări - RCA şi de călătorie. 

„Dacă în 2017 am plecat la drum cu 40 de furnizori naţionali şi locali, acum se pot face plăţi către peste 360 de furnizori.”, potrivit reprezentanţilor Pago. De la lansarea aplicaţiei în 2017 şi până în acest moment, prin intermediul Pago s-au efectuat peste 5,8 milioane de plăţi, în valoare de peste 145 milioane euro.În prezent, Pago are 220.000 de utilizatori activi, dintre care 15.000 sunt din Polonia, aceasta fiind a doua ţară după România în care este disponibilă aplicaţia. „Anul trecut a fost şi pentru noi o provocare, dar a fost şi prilej de extindere. Am început 2020 lansând Pago în Polonia, după ce, în 2019, am creat un mic birou local în Varşovia şi am fost parte a unui accelerator pentru start-up-uri. Am lansat versiunea beta în Italia în octombrie şi lucrăm pentru a lansa versiunea integrală anul acesta.”, spun fondatorii aplicaţiei, Adrian Cighi şi Alexandru Popescu.

Totodată, echipa Pago lucrează şi la dezvoltarea şi implementarea unor noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei. „Ne pregătim pentru lansarea funcţionalităţii de transfer instant de bani între oricare două carduri emise de bănci din România. Va fi o funcţionalitate similară cu cea din aplicaţia Revolut, doar că va funcţiona cu orice card, de la orice bancă din România.” Aplicaţia Pago are în prezent 761.114 de descărcări în total, dintre care 75.621 în HUAWEI AppGallery, 567.481 în Google Play şi 118.012 în App Store. „În 2020, am observat o creştere de 245% a utilizatorilor Pago care deţin dispozitive Huawei faţă de anul 2019. La acest moment, avem 44.192 utilizatori activi lunar care deţin dispozitive Huawei.”, au precizat reprezentanţii Pago. Magazinul de aplicaţii dedicat dispozitivelor Huawei - AppGallery - conţine în total peste 2.000 de aplicaţii româneşti şi zeci de mii de aplicaţii internaţionale. Magazinul virtual vine cu securitate şi protecţie completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului şi procesul de revizuire în patru paşi pentru operarea securizată a aplicaţiei.

Problema datelor este importantă pentru fiecare consumator, astfel că este important de menţionat că toţi utilizatorii de dispozitive Huawei au control complet asupra datelor lor personale. În plus, acestea nu sunt procesate niciodată în afara dispozitivului.

Huawei oferă transparenţă cu privire la datele necesare pe care le colectează de la utilizatori, acestea fiind reduse la minimum şi utilizate exclusiv pentru a îmbunătăţi experienţa de utilizare. Printre datele necesare se numără numele contului şi ziua de naştere, ţara sau regiunea în care se află utilizatorul, setările de limbă ale dispozitivului şi adresa IP. Atunci când utilizatorul navighează pe AppGallery, preferinţele sale vor fi salvate în mod standard, la fel şi detaliile aplicaţiilor instalate, participarea la campanii şi promoţii, alături de clasamentul şi realizările sale în aplicaţiile de gaming. Lista completă este disponibilă în declaraţia de confidenţialitate AppGallery.