Auto

Bosch, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, a fost amendat cu 90 mil. euro într-un „scandal” de falsificare a rezultatelor testelor antipoluare

Bosch, unul dintre cei mai mari furnizori de componente...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

23.05.2019, 16:58 353

Bosch a acceptat să plătească o amendă de 90 de milioane de euro pentru neglijenţă în privinţa exercitării atribuţiilor de supervizare care a permis producătorilor auto să falsifice rezultatele testelor antipoluare, potrivit anunţului de joi al procurorilor din Stuttgart, citat de Reuters.

Bosch, cel mai mare furnizor de componente auto din lume, ar fi livrat aproximativ 17 milioane de dispozitive tehnice echipate cu un soft care permite producătorilor auto să manipuleze rezultatul testelor privind emisiile de oxid de azot, potrivit declaraţiilor procurorilor. Bosch a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva deciziei, au adăugat aceştia.

Compania a emis joi o declaraţie prin care anunţă primirea unei amenzi în valoare de 2 milioane de euro pentru o „infracţiune normativă” şi o alta în valoare de 88 de milioane de euro în vederea penalizării „avantajelor economice” obţinute.

Volkswagen a utilizat elemente ale software-ului furnizat de Bosch pentru a masca depăşirea limitelor legale privind poluarea, în cazul automobilelor echipate cu motoare diesel. Volkswagen a suportat cea mai mare parte a sancţiunilor şi amenzilor, deoarece constructorii de automobile, mai mult decât furnizorii, sunt responsabili pentru certificarea faptului că autoturismele respectă normele de poluare impuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO