Auto

Cum arată noul concurent al lui Sandero de la Chevrolet

Cum arată noul concurent al lui Sandero de la Chevrolet

Autor: Bogdan Alecu

08.09.2010, 17:50 36

Chevrolet va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Paris de lafinele acestui luni, noua generaţie a lui Aveo, modelul de clasămică a constructorului american destinat pieţei europene. Ca şimodelul Spark, lansat în urmă cu un an, noul Aveo adoptă un designmai sportiv, cu faruri duble proeminente şi cu grilă dublă aradiatorului şi mânere ale portierelor spate mascate în montanţii"C" ai caroseriei, la fel ca la modelele Alfa Romeo 147 şi SeatLeon.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Aveo este mai lung şimai lat decât modelul actual potrivit informaţiilor ChevroletEuropa, creştere care automat va determina şi un spaţiu interiormai mare. În plus, pentru creşterea gradului de siguranţă Aveo vaavea în standard controlul electronic al stabilităţii.

Gama motorizărilor este alcătuită din trei propulsoare pebenzină, de 1,2 litri disponibil în două trepte de putere de 70 şi86 CP, unul de 1,4 litri şi 100 CP şi unul de 1,6 litri şi 115 CP.Pentru prima dată Aveo va avea în gamă şi un motor diesel de 1,3litri, disponibil atât în versiune de 75 cât şi de 95 CP care vadispune de tehnologie Start/Stop (care opreţte motorul atunci cândmaşină staţionează la semafor sau la o trecere de pietoni şi careîl porneşte la apăsarea pedalei de ambreiaj) pentru a reduceemisiile de dioxid de carbon.

Preţul noului model va fi comunicat cel mai probabil la fineleacestui an, cel mai probabil versiunea de bază va porni de la11-12.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO