Auto

De ce este Veneno cel mai exclusivist supercar lansat vreodată de Lamborghini şi de ce costă 3,6 mil. euro. Galerie FOTO

De ce este Veneno cel mai exclusivist supercar lansat vreodată de Lamborghini şi de ce costă 3,6 mil. euro

Lamborghini Veneno

Autor: Bogdan Alecu

10.03.2013, 16:07 3505

Cu ocazia aniversării a 50 de ani, Lamborghini a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva unul dintre cele mai exclusiviste automobile lansate vreodată - Veneno, supercar ce poartă numele unuia dintre cei mai puternici şi rapizi tauri de luptă cunoscuţi vreodată.

Mai mult, cu o edişie limitată la doar trei exemplare şi un preţ de listă de 3,6 milioane de euro, Lamborghini a depăţit cu brio exclusivismul Bugatti, marca grupului VW sub care se vinde Veyron, cel mai rapid automobil de serie.

Lamborghini Veneno dispune de un motor V12 de 6,5 litri şi care dezvoltă 750 CP, suficient pentru a se atinge o viteză maximă de 355 km/h. Pentru a reduce greutatea pe cât posibil, caroseria maşinii este realizată aproape exclusiv dintr-un polymer întărit cu fibră de carbon.

Maşina prezentată la Geneva poartă numărul "0" şi este maşina de test a Lamborghini şi singura care este vopsită în gri metalic, celelalte trei urmând a fi fie verzi, roşii sau albe, culorile drapelului Italiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO