Auto

Inginerii Continental de la Iaşi şi Timişoara dezvoltă tehnologia aplicaţiilor în Cloud pentru industria auto

Inginerii Continental de la Iaşi şi Timişoara...

Autor: Bogdan Alecu

23.05.2024, 14:29 106

Technologia automotive Continental aduce inovaţie în direcţia vehiculului definit de software @ Sistemul de calcul avansat (HPC) inter-domeniu controlează instrumentaţia de bord şi alte funcţionalităţi ale vehiculului dezvoltate de Continental @ Specialişti din Iaşi şi Timişoara sunt implicaţi în dezvoltarea unor tehnologii din cadrul acestui sistem

Continental anunţă implementarea unui sistem de calcul avansat inter-domeniu (HPC – High Performance Computer) în maşină. Pentru prima dată s-a realizat punerea împreună, într-o aplicaţie pentru un vehicul real, a instrumentaţiei de bord a maşinii alături de alte funcţii suplimentare ale vehiculului, cum ar fi siguranţa la condus, parcarea automată cu controlul holistic al mişcării. Servind ca exemplu de cum poate arăta pentru inginerii auto dezvoltarea vehiculelor definite de software (SDV – Software Defined Vehicle), maşina cu tehnică SDV utilizând tehnologia Continental Automotive Edge Framework (CAEdge) bazat pe cloud, conectează vehiculul la cloud şi oferă un spaţiu de lucru virtual pentru a simplifica şi accelera atât dezvoltarea şi furnizarea, cât şi întreţinerea funcţiilor de sistem exclusiv prin software. Pentru implementare a fost utilizat Snapdragon Ride™ Flex System-on-Chip (SoC) cu sistemul pre-integrat Snapdragon Ride Vision de la Qualcomm Technologies, Inc.

„Cu tehnologia SDV pentru maşină, putem pune în valoare ecosistemul Continental: de la drum la cloud, de la virtual la real”, a declarat Gilles Mabire, CTO (Chief Technology Officer) în cadrul Continental Automotive. „Ca şi prim-parteneri de colaborare pentru producătorii de vehicule, suntem mândri de modul în care am implementat conceptele putând prezenta atât capabilităţile, cât şi provocările convergenţei domeniilor auto într-un vehicul real definit de software”, a adăugat acesta.

Expertiza tehnică dovedită în ultima decadă consolidează poziţia echipelor Continental din România pe harta centrelor care aduc o contribuţie semnificativă în dezvoltarea produselor inovative, cum este tehnologia HPC (High Performance Computer) sau CAEdge.

Astfel, specialişti din Timişoara, ca parte a unor echipe internaţionale, contribuie semnificativ la dezvoltarea framework-ului CAEdge asigurând dezvoltarea soluţiilor software, integrarea acestora, precum şi testarea întregului cadru de lucru. Activităţile din România vizează şi derularea de proiecte ce utilizează CAEdge în cadrul Continental la nivel global.

În acelaşi timp, echipele de dezvoltare software din Iaşi, în colaborare cu omologii lor din Frankfurt, au contribuit la implementarea şi integrarea soluţiilor tehnice, care pun modelează viitorul industriei automotive, în arii precum: Flash file systems, Image and partition management, Key store, Secure store, System and user data etc.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24