Auto

Mai uşor cu pedala de acceleraţie. Echipaje de poliţie se vor afla pe A1, A2 şi DN 1, iar un elicopter va monitoriza traficul rutier

Mai uşor cu pedala de acceleraţie. Echipaje de poliţie pe A1, A2 şi DN 1, iar un elicopter va monitoriza traficul rutier

Autor: Mediafax

15.08.2011, 11:54 230

Poliţia Română informează că duminica viitoare peste 3.200 de poliţişti rutieri se vor afla în teren pentru asigurarea fluidizării circulaţiei pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (A1), Autostrada Soarelui (A2) şi pe Valea Prahovei (DN 1), iar un elicopter al Ministerului de Interne va monitoriza traficul.

Poliţia Rutieră acţioneză pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii recomândând conducătorilor de vehicule să circule permanent cu viteză adaptată condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană, iar pentru un plus de siguranţă, se impune mărirea distanţei în mers între vehicule.

"În scopul asigurării fluenţei traficului rutier şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, peste 3.200 de poliţiştii rutieri vor acţiona la nivel naţional pentru combatere a indisciplinei rutiere, asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere", precizează, într-un comunicat, Poliţia Română.

Sursa citată arată că acţiunile ce vor fi derulate în trafic de către poliţiştii rutieri vor avea, în principal, un caracter preventiv, în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi determinării acestora să adopte o conduită responsabilă şi preventivă în trafic.

"Întrucât sunt estimate aglomerări pe autostrăzile A1, A2 şi pe DN 1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră pregătite să asigure un dispozitiv rutier flexibil, care să fie în măsură să combată principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, să sancţioneze cu fermitate încalcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să asigure siguranţa circulaţiei în punctele sau zonele cu risc mărit de victimizare sau atunci când acest lucru se impune", spune Poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO