Auto

Mercedes-Benz lucrează la maşini sport electrice. Prima va fi SLS E-Cell - GALERIE FOTO

Mercedes-Benz lucrează la maşini sport electrice. Prima va fi SLS E-Cell

Mercedes-Benz SLS E-Cell

Autor: Bogdan Alecu

16.11.2011, 18:33 626

Pe măsură ce sistemele alternative de propulsie vor creşte tot mai mult în cotă, constructorii auto vor dezvolta tehnologii şi pentru proiectarea de modele performante şi ecologice în acelaşi timp, potrivit celor de la autoblog.com. AMG, divizia de motorsport a Mercedes-Benz va dezvolta un model sport 100% electric până la finele anului viitor.

Mercedes-Benz va demara preluarea de comenzi pentru SLS AMG E-Cell, în timp ce primele teste cu versiunea finală şi livrările vor demara spre finele anului viitor.

Ola Kallenius, preşedintele consiliului de administraţie al Mercedes-benz AMG, declara că dezvoltarea unui automobil electric cu tracţiune integrală merge într-un ritm alert, cu toate că specificaţiile oficiale nu au fost stabilite încă.

SLS AMG E-Cell este primul pas în ceea ce priveşte dezvoltarea unei întregi game de maşini cu sisteme electrice de propulsie şi implementarea unui Sistem de Recuperare a Energiei Kinetice (KERS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO