Auto

MINI lansează o ediţie limitată pentru clienţii Rolls Royce. Galerie FOTO

MINI lansează o ediţie limitată pentru clienţii Rolls Royce

MINI - ediţie limitată pentru clienţii Rolls Royce

Autor: Bogdan Alecu

17.04.2011, 14:08 52

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai de săptămâna trecută,MINI a prezentat ediţia limitată "Inspired by Goodwood", care preiaatmosfera exclusivistă de la marca din Goodwood - Rolls Royce.Ediţia limitată va fi produsă în 1.000 de exemplare, iar preţul devânzare va fi de aproximativ 55.000 de euro.

Ideea unui automobil de oraş finisat cu detalii specificesegmentului de lux a fost introdusă pe piaţa auto europeană în urmăcu aproape doi ani, atunci când Aston Martin, un alt constructorbritanic, a preluat de la Toyota structura modelului iQ şi areproiectat atât designul exterior cât şi cel interior pentru arespecta standardele brandului.

La baza noului MINI "Rolls Royce" se află un Cooper S cu uninterior proiectat de Alan Sheppard, designer de interior la RollsRoyce. Pentru a sublinia calitatea mărcii britanice, MINI a preluatdetalii de la Rolls Royce precum lemnul de nuc pentru planşa debord, la fel ca într-un Ghost sau Phantom, tapiţerie din piele decea mai bună calitate şi un plafon îmbrăcat în caşmir, la fel ca şiîn cazul limuzinelor din Goodwood.

Culoarea standard a maşinii va fi Diamond Black Metalic, nuanţăspecifică Rolls Royce, iar ca opţional va fi disponibilă şi ReefBlue Metalic, culoare specifică MINI. Producţia noului model vademara anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO