Auto

Producătorul german de componente auto Muhr und Bender vrea să preia o parte dintre uzinele care produc componente pentru avioanele Airbus, printre care şi cea a companiei Premium Aerotec de la Braşov

Producătorul german de componente auto Muhr und Bender...

Autor: Alexandra Matei

01.02.2022, 17:00 131

♦ Muhr und Bender este o companie cu aproximativ 14.000 de angajaţi în 48 de locaţii din întreaga lume.

♦ În 2021, aceasta a generat vânzări de 2,3 mld. euro.

Compania producătoare de componente auto Muhr und Bender din Germania vrea să preia o parte dintre uzinele care produc componente pentru avioanele Airbus, iar printre acestea se numără şi uzina de la Braşov a companiei Premium Aerotec, membră a grupului Airbus, anunţă oficialii producătorului german de componente auto.

Muhr und Bender, care deţine brandul Mubea, a depus o ofertă şi pentru fabricile subsidiarei Premium Aerotec de la Augsburg şi Varel (Germania), pe lângă cea din Braşov.

„Prin achiziţionarea producţiei de piese individuale de la Airbus, Mubea doreşte să-şi extindă şi să-şi consolideze pilonul principal în industria aviaţiei pe termen lung. Aceasta este una dintre priorităţile noastre strategice pentru dezvoltarea pe termen lung a grupului. Locaţiile Airbus existente şi angajaţii lor cu înaltă calificare sunt nu numai importante pentru aceasta, ci şi un factor cheie de succes”, spun reprezentanţii companiei.

Planurile pentru următorii ani vizează dezvoltarea de aplicaţii inovatoare pentru produse şi creşterea numărului de clienţi. Compania, potrivit oficialilor, investeşte anual circa 10% din cifra de afaceri în noi tehnologii.

„Pentru anul în curs planificăm investiţii cu un volum de 200 de milioane de euro, din care aproximativ jumătate vor fi în inovaţii de produse pentru electromobilitate.”

Premium Aerotec este o companie membră a grupului Airbus şi a intrat pe plan local în 2010, atunci când a construit fabrica pe platforma IAR Ghimbav. Aici, compania produce componente metalice şi nemetalice pentru aeronavele Airbus. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi.

Iniţial, unitatea de producţie avea 160 de angajaţi, iar în momentul de faţă numărul acestora a ajuns la 640. Fabrica din Braşov produce şi asamblează structuri metalice pentru toate programele comerciale Airbus şi aeronavele de transport militar A400M.

Premium Aerotec a înregistrat în 2020, ultimul an pentru care există date disponibile, un profit net de 18,8 mil. lei, în scădere cu 72% faţă de anul precedent, conform datelor publice. Cifra de afaceri raportată de companie în 2020 a fost de 230,7 mil. lei, minus 19%.

Grupul Airbus, care deţine în totalitate compania Premium Aerotec, este prezent în România cu trei divizii: Airbus Helicopters, Airbus Defence and Space şi Premium Aerotec.

Muhr und Bender este o companie de familie. În 2021, furnizorul global de automobile şi aviaţie, cu aproximativ 14.000 de angajaţi în 48 de locaţii din întreaga lume, a generat vânzări de 2,3 mld. euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO