Auto

Un barometru care arată cum merge economia: Vânzările de utilitare cresc cu 24% după două luni

Un barometru care arată cum merge economia: Vânzările...

Autor: Bogdan Alecu

17.03.2015, 00:07 649

Înmatriculările de vehicule comerciale au crescut de opt ori mai repede decât cele de autoturisme în primele două luni ale anului, avans ce anunţă faptul că firmele de transport continuă să investească în extinderea businessului. În total, creşterea din ianuarie-februarie a fost de 24%, la aproape 2.300 de unităţi, potrivit datelor de la Poliţie. Anul trecut utilitarele au urcat cu 27%, la peste 16.000 de unităţi.

„Principalul motiv pentru care vedem această creştere este nevoia de reînnoire a flotelor şi în anumite cazuri extin­derea flotelor existente. Anul acesta estimăm o creş­tere a comenzilor pentru camioanele noastre, însă mome­n­tan este prea devreme pentru a discuta despre un trend la nivel de piaţă totală“, a spus Sigurd Wandel, managing director al Volvo Group Trucks România. Evoluţia vân­zărilor de camioane şi de vehicule comer­ciale reprezintă un baro­metru pentru economie. Aşa cum pră­buşirea vânză­rilor de utilitare în partea a doua a anului 2008 anunţa criza, tot aşa vânzările acestora din 2014 au anunţat o revenire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO