Industrie

Server ANAF pentru tichete de cântărire camioane

Server ANAF pentru tichete de cântărire camioane
08.12.2014, 00:04 363

Adrian Duguleanu, unul dintre acţionarii grupului Philro, cel mai mare producător de cântare industriale de mare capacitate, propune ca măsură de reducere a evaziunii fiscale un web server central al unei autorităţi (de exemplu ANAF) pe care toţi deţinătorii de cântare să îşi înregistreze imediat cântăririle, respectiv conţinutul celebrelor tichete de cântar.

„Furturile majore în această ţară nu se fac în buticuri sau în supermarketuri, cu sacoşa. Se fac şi acolo furturi, dar marile furturi se fac cu camioanele şi, de ce nu, cu trenul!“, spune el, într-un punct de vedere adresat ZF.

„Toate aceste cântare, iar în acest sens România este una dintre ţările fruntaşe în ceea ce priveşte numărul de cântare, sunt cântare electronice, moderne. Domeniul este foarte bine reglementat graţie HG 1373/2008.

Toate tipăresc bonuri de cântar şi toate au o unitate electronică de stocare a datelor, iar transmiterea datelor pe un web server este o opţiune imediată, dar nedorită de majoritatea clienţilor!“, a adăugat el.

Duguleanu spune că impactul acestei măsuri este deosebit de important: „Sunt sume uriaşe care se fraudează în acest mod“.

Citiţi opinia lui Adrian Duguleanu pe www.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO