Auto

Una din 20 de maşini vândute în Franţa este o Dacie

Autor: Bogdan Alecu

03.10.2010, 23:56 19

Înmatriculările Dacia pe piaţa franceză s-au dublat în primelenouă luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2009 laaproape 81.500 de autoturisme, potrivit statisticilor ComitetuluiConstructorilor Francezi de Automobile (CCFA). Astfel, cota depiaţă a constructorului a ajuns la aproape 5%, ceea ce înseamnă căuna din douăzeci de maşini vândute în Franţa este un modelDacia.

La nivelul lunii septembrie, înmatriculările Dacia au avansat cuaproape 32% la 5.000 de maşini. Din gama Dacia cea mai mare cerereeste în prezent pentru SUV-ul Duster, pentru care francezii stau lacoadă chiar şi şapte luni, în timp ce francezii care vor să eviteaşteptarea plătesc pentru un Duster second-hand chiar mai multdecât pentru unul nou. În prezent, Dacia are cea mai mare creşterea vânzărilor de pe piaţa franceză, care în intervalulianuarie-septembrie a avansat cu aproape 1% la 1,7 mil. maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO