Auto

Volkswagen revine pe segmentul maşinilor de oraş cu noul Up! GALERIE FOTO

Volkswagen revine pe segmentul maşinilor de oraş cu noul Up! GALERIE FOTO

Volkswagen revine pe segmentul maşinilor de oraş cu noul Up!

Autor: Bogdan Alecu

22.08.2011, 13:53 1184

Volkswagen AG va lansa în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de luna viitoare noul Up!, cel mai mic model din gama constructorului german. Modelul de oraş dispune de trei uşi şi patru locuri şi are o lungime de 3,54 m, cu un centimetru mai puţin ca un Fiat 500 şi cu aproape 20 cm mai puţin decât un MINI.

Pentru a surprinde şi mai mult piaţa, versiunea de serie a lui Up! Păstrează aceeaşi linie ca şi conceptul, singura diferenţă fiind faptul că acum motorul este amplasat în faţă şi nu în spate. Astfel s-a obţinut şi un portbagaj de 251 de litri, specific clasei mici.

Gama motorizărilor va fi alcătuită din două propulsoare pe benzinăîn trei cilindri de 1,0 litri, de 60 respectiv 75 CP. Pentru primul consumul mediu anunţat este de 4,2 litri/100 km, în timp ce al doilea va consuma 4,3 litri de benzină/100 km.

Preţurile pentru noul Up! vor fi comunicate cel mai probabil luna viitoare, iar primele modele vor fi livrate în decembrie.

Lista echipamentelor va include şi un sistem de oprire în cazul în care maşina detectează un posibil impact iminent dar şi un dispozitiv portabil de infotainment care aminteşte de o tabletă, amplasată în partea de sus a consolei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO