Companii

Alba Iulia a finalizat 64% din lucrările de reabilitare a pasajului peste calea ferată, investiţie de peste 17 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

05.07.2012, 16:24 244

Primăria Alba Iulia derulează un proiect european în valoare totală de 17,7 mil. lei (4 mil. euro), din care contribuţia Uniunii Europene este de 10,6 mil. lei (2,4 mil. euro), pentru reabilitarea pasajului superior peste calea ferată Alba Iulia-Vinţu de Jos. Până în prezent, progresul fizic al proiectului este estimat la 64% din activităţile curpinse în contractul de finanţare.

Proiectul a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane, având ca organism intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi autoritate de management Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului.

Proiectul prevede reabilitarea pasajului superior peste calea ferată Alba Iulia-Vinţu de Jos, în lungime totală de 200 ml. Până în prezent au fost executate lucrări la sistemul de scurgere a apelor, asfaltări, montarea parapeţilor, umpluturi de pământ, ziduri de sprijin, semnalizare şi marcaje rutiere. Proiectul urmează să fie finalizat până la data de 15 ianuarie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24