Bănci și Asigurări

Afacerile BCR Viata au urcat cu 40%, profitul cu 82%

23.11.2009, 23:05 34

BCR Asigurari de Viata, a treia companie de pe piata de profil,a incheiat primele noua luni din acest an cu subscrieri de 168,4milioane de lei (39,8 mil. euro), in crestere cu 40% fata deaceeasi perioada a anului trecut. Piata de asigurari de viata ascazut cu 10% in primele noua luni.

Profitul brut inregistrat de asigurator in aceasta perioada estede 12,5 milioane de lei (3 mil. euro), cu 82% peste nivelul dinprimele trei trimestre ale anului 2008.

Rezultatele se datoreaza colaborarii cu BCR, cea mai mare bancade pe piata, BCR Viata fiind o companie de tip bancassurance (carese bazeaza pe vanzarea de asigurari catre clienti bancari).

"De asemenea, lansarea unor produse cu cerere foarte ridicata,cum a fost produsul index-linked BCR Garant, dar si a unorasigurari traditionale de viata, si ma refer aici la renta destudii pentru copii, ne-au permis extinderea portofoliului declienti", a declarat Florina Vizinteanu, directorul general al BCRViata. Vienna Insurance a cumparat anul trecut BCR Asigurari si BCRViata pentru 244 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO