Bănci și Asigurări

Afacerile Grawe au crescut cu 66%, iar profitul s-a dublat

20.02.2008, 17:59 11

Compania de asigurari Grawe, membra a grupului austriac cu acelasi nume, a incheiat anul trecut cu afaceri de 30,4 milioane de euro (101,4 milioane de lei), in crestere cu 66% in euro fata de 2006. In lei, primele brute subscrise de companie au urcat cu 57%.
"In anul 2007 veniturile din prime au avut o crestere reala de 31% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele companiei au fost influentate de campania pensiilor private obligatorii, dar am reusit sa minimizam impactul in ceea ce priveste activitatea fortei proprii de vanzari", au declarat oficialii companiei.
Profitul net al austriecilor de la Grawe s-a dublat anul trecut, ajungand la aproape 2,4 mil. euro (peste 7,9 mil. lei), fata de nivelul de 1,2 mil. euro (4,2 mil. lei) din 2006. Daunele platite de asigurator in 2007 se ridica la 1,3 mil. euro (4,3 mil. lei).
Pentru 2008 compania estimeaza o crestere de cel putin 30% a volumului de prime brute subscrise si de 50% a profitului net. "Suntem satisfacuti de activitatea anului 2007, care a crescut intr-un ritm care a depasit estimarile de la inceputul anului si pe care-l consideram mai mult decat 'confortabil' pentru sperantele noastre de viitor, care vizeaza ocuparea locului cinci pe piata de profil", spun reprezentantii Grawe.
La sfarsitul primelor trei trimestre din anul trecut, Grawe era a opta companie de asigurari de viata de pe piata, principalii sai competitori fiind Omniasig Life, Generali, Asiban si Aviva.
Grawe Asigurari detine un broker de pensii, Grawe Pension Services, care vinde pensii obligatorii pentru BT Aegon, joint-venture-ul dintre Banca Transilvania si grupul olandez Aegon, administrator care s-a clasat pe locul sapte in piata dupa cele patru luni de campanie. Brokerul intentioneaza sa inceapa in curand si vanzarea de pensii facultative.
Potrivit unor estimari, piata asigurarilor de viata a ajuns anul trecut la circa 400 de milioane de euro, iar in 2008 ar putea creste cu 20-30%, depasind astfel 500 de milioane de euro.
Cele mai mari trei companii de pe aceasta piata sunt ING Asigurari de Viata, AIG Life si Allianz-Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO