Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a ţinut un miliard de lei în titluri de stat în 2015 care au adus randamente între 0,5% şi 4,2%

Allianz-Ţiriac a ţinut un miliard de lei în titluri de...

Autor: Anelis Baciu

15.07.2016, 00:05 284
Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător din piaţa locală, avea la finele anului trecut investiţii în obligaţiuni şi titluri de stat de peste un miliard de lei (225 mil. euro), ceea ce înseamnă aproximativ 55% din plasamentele totale realizate anul trecut de asigurător, potrivit raportului anual. Allianz şi-a majorat cu o cincime deţinerile în titluri de stat şi obligaţiuni anul trecut.
 
Titlurile de stat în lei au oferit randamente cuprinse între 0,66% şi 4,22% pe an, în timp ce în cazul titlurilor de stat în valută, randa­mentele plătite au fost mult mai mici, fiind cuprinse între 0,49% şi 0,5%. Randa­mentele oferite de titlurile cu venit fix au fost mai mici în 2015 faţă de 2014. O sumă importantă, 520 de milioane de lei (117 mil. euro), este reprezentată şi de titlurile de participare la societăţile afiliate. Acţiunile la aceste companii reprezintă aproape o treime din totalul plasamentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO