Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac, profit operational de 1 mil. € din asigurari generale

12.05.2010, 23:02 28

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie din piata asigurarilor in2009, a inregistrat in primul trimestru un profit operational de unmilion de euro din asigurari generale, potrivit unui raportpublicat ieri de grupul german Allianz. In raport nu este publicatsi rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut.

Primele brute subscrise din asigurari generale au fost de 60mil. euro in aceasta perioada, in scadere cu 21% fata de aceeasiperioada din 2009. Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierileau fost de 5 mil. euro, comparativ cu 6 mil. euro in primultrimestru al anului trecut. Raportul nu precizeaza rezultatuloperational din vanzarea de polite de asigurare de viata.

Per total, potrivit raportului (realizat conform standardelorinternationale de raportare financiara), primele brute subscrise deAllianz-Tiriac au fost de 65 mil. euro in primele trei luni, fatade 82 mil. euro in primul trimestru din 2009.

Allianz-Tiriac a fost in ultimii ani liderul pietei locale deasigurari. In primul trimestru din acest an insa, compania Astra,controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a trecut pe primul loc,cu subscrieri de 80 mil. euro, Allianz-Tiriac coborand pe pozitia adoua.

Compania este controlata de grupul german Allianz si de omul deafaceri Ion Tiriac. De la 1 mai a avut loc o schimbare demanagement la Allianz-Tiriac: Cristian Constantinescu, cel care acondus asiguratorul inca de la infiintare, in 1994, a plecat dincompanie, pozitia lui fiind ocupata acum de Rangam Bir, fostmanager in cadrul Allianz New Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO