Bănci și Asigurări

Alpha Bank are avizul BNR pe noile norme de creditare pentru persoanele fizice

Alpha Bank are avizul BNR pe noile norme de creditare pentru persoanele fizice

Autor: Razvan Voican

17.02.2012, 00:00 428

Alpha Bank este prima dintre băncile de top 10 care anunţă obţinerea validării BNR pentru noile norme de acordare a creditelor pentru persoane fizice, principalele modificări vizând scurtarea la 5 ani a scadenţei maxime la creditele de consum şi stabilirea unui avans minim la creditele ipotecare de 25% la euro şi respectiv 15% la lei.

"Aplicarea noilor norme de creditare le va aduce clienţilor informaţii suplimentare cum ar fi implicaţiile îndatorării, riscurile evoluţiilor adverse ale cursului de schimb în cazul accesării unui împrumut în euro, astfel încât aceştia să poată alege produsele care li se potrivesc cel mai bine", spune Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al băncii.

În contextul noilor norme, Alpha Bank a redus cu două puncte marja la ipotecarele în lei, până la 4,5% peste ROBOR la 3 luni, iar pentru clienţii care încasează salariul prin bancă se aplică o reducere suplimentară de un sfert de punct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO