Alpha Bank, cea mai mare bancă cu capital grecesc din piaţa locală, şi-a schimbat auditorul. Deloitte ia locul KPMG

31 iul 2017 Autor: Claudia Medrega

Situaţiile financiare ale Alpha Bank pentru anul 2017 urmează să fie auditate de compania de audit şi consultanţă Deloitte, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Anul trecut KPMG a auditat situaţiile financiare ale băncii. Alpha Bank, cea mai mare bancă cu capital grecesc din piaţa locală, a înregistrat în 2016 un profit net conform standardelor internaţionale de contabilitate IFRS de 114,5 milioane de lei, după ce anul anterior încheiase cu pierderi de 26,7 milioane de lei, potrivit datelor transmise de bancă pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie 2017.

Revenirea pe profit a Alpha Bank a fost determinată în principal de scăderea provizioanelor concomitent cu creşterea veniturilor operaţionale. Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active, a fost anul trecut cea mai profitabilă dintre băncile româneşti cu capital grecesc. 

Alpha Bank controla la finele anului trecut active în valoare de 14,7 miliarde de lei, ceea ce îi asigură locul opt în topul băncilor locale. Faţă de 2015, activele Alpha Bank în România au scăzut cu aproximativ 2%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2017

 
Cuvinte cheie:
alpha bank
, banca
, deloitte
, crestere
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide