Bănci și Asigurări

Ambitia noului vicepresedinte al BRD: Vreau sa intineresc banca

07.05.2003, 00:00 66

Banca Romana pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale va continua sa acorde o atentie deosebita segmentului de persoane fizice printr-o concentrare spre creditele imobiliare si spre carduri. Firmele mici si mijlocii sunt considerate de asemenea o nisa de piata in care se pot obtine cresteri in opinia conducatorilor bancii.
"Atentia noastra se va concentra in continuare spre dezvoltarea sectorului de persoane fizice si aici ne vom uita foarte atent la creditele imobiliare, la carduri si la serviciile conexe acestora care pot fi oferite clientilor nostrii. Si segmentul firmelor mici si mijlocii il consideram cu potential si asta cu atat mai mult cu cat deja peste 52% din totalul angajamentelor bancii sunt spre IMM", a afirmat pentru Ziarul Financiar Sorin Mihai Popa, noul director general adjunct al BRD-Groupe Societe Generale.
Sorin Popa, 38 ani, a fost numit saptamana trecuta director general adjunct al BRD-SocGen dupa ce Piere Andre Taulet a fost avansat si a plecat sa conduca operatiunile bancii franceze din Ghana.
Popa ocupa de fapt un post pe care pana acum nu l-a mai ocupat nici un alt rezident dintr-o tara in care Societe Generale a preluat vreo banca, asemenea functii fiind ocupate doar de francezi.
Asta si poate pentru ca legatura noului director adjunct al BRD cu francezii este mai veche. El a inceput sa lucreze de fapt pentru sucursala Societe Generale din Romania inca din 1993, iar din 1996 a fost chiar directorul executiv al acestei sucursale.
In 1999 - imediat dupa preluarea Bancii Romane pentru Dezvoltare-   este numit de catre francezi membru in Consiliul de Administratie al BRD si ocupa diferite functii in special in departamentul pentru coordonarea retelei de sucursale.
Printre departamentele pe care le va superviza de acum incolo este cel de administrare generala, supervizare si modernizare a retelei, directia de servicii bancare, directia comerciala, directia de credite, directia internationala si cea de evaluare.
"Ambitia mea este sa apropiem BRD de stilul, conceptele Societe Generale: o abordare si un tratament impecabil al clientului. Ne vom sprijini in continuare pe oamenii cu experienta si mai in varsta din banca, dar cei nou angajati, de regula, nu vor depasi 30 de ani, pentru ca vom merge pe ideea intineririi si dinamizarii echipei BRD. Nu ma voi da in spate de la a pormovarea tinerilor cu reale capacitati profesionale si de management in posturi de conducere din banca", a aratat oficialul BRD cateva dintre directii in care se va merge in viitor.
BRD este in acest moment a doua banca din sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 15-16% din punct de vedere al activelor. Anul trecut banca a raportat un profit de 67 milioane de dolari. oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO