Bănci și Asigurări

APAPS decapiteaza conducerea Astra

18.06.2001, 00:00 28



Dan Saftescu, presedinte si director general al societatii de asigurare Astra, a fost demis saptamana trecuta de actionarul majoritar - Autoritatea pentru Privatizare, si inlocuit cu Razvan Haritonovici. Noul presedinte al Astra a fost director de comunicare la Bancorex, in timpul mandatului lui Razvan Temesan.

De asemenea, APAPS a numit un nou Consiliu de Administratie, la numai trei luni de la instalarea celui precedent.

"Fostul Consiliu de Administratie a fost schimbat in totalitate pentru ca nu si-a respectat mandatul si a avut o activitate nesatisfacatoare", a declarat Ovidiu Musetescu, ministrul privatizarii.

Unul dintre cele mai importante puncte din mandat il constituia realizarea unui audit intern, care sa arate situatia actuala a societatii si pe baza caruia sa fie construita strategia de relansare a Astra.

Membrii noului Consiliu de Administratie sunt Bobin Gheorghe si atefan Nicolae - vicepresedinti, Dan Popescu, Florian Paul Simion, Sorin Tesu (directorul de cabinet al primului ministru) si Carmen Dumitrescu.

Societatea de asigurare Astra este prinsa in acest moment intr-un adevarat cleste al proceselor care au ca obiect privatizarea incercata anul trecut.

Musetescu spune ca respecta separatia puterilor in stat, dar ii vine greu sa se acomodeze cu ideea ca instantele de judecata fac politica de privatizare si decid in locul statului cui i se vinde o anumita societate.

"Ramane un mister ce se intampla in spatele unor decizii judecatoresti, care ne pun in mare dificultate", a declarat Ovidiu Musetescu.

Saptamana trecuta, firma Nova Trade a fost declarata de catre Curtea Suprema de Justitie, drept castigatoare a licitatiei de privatizare a societatii Astra.

Societatea a fost scoasa la vanzare de catre statul roman in octombrie anul trecut, dar procesele care au urmat acestei licitatii au blocat practic declararea unui castigator.

Compania a inregistrat, anul trecut, conform unor estimari OSAAR, venituri din primele de asigurare de 511,680 miliarde lei, fata de 424,628 miliarde lei in 1999.

Capitalul social al Astra este in prezent de 50,4 miliarde lei. APAPS detine 75% din actiuni, restul fiind impartit intre cele cinci SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO