Bănci și Asigurări

Ardaf va avea un sef nou dupa preluarea de catre Generali PPF

Ardaf va avea un sef nou dupa preluarea de catre Generali PPF

Daniel Tudor, directorul general si presedintele Ardaf, va renunta la functie

12.06.2008, 21:31 39

Ardaf, una dintre cele mai mari companii din piata asigurarilor, va avea un nou sef dupa ce va fi preluata de Generali PPF, actualul director general, Daniel Tudor, urmand sa renunte la aceasta functie, au declarat pentru ZF surse din piata.
Tudor a fost numit director general si presedinte al Ardaf la inceputul anului trecut, dupa ce fondul de investitii ceh PPF Investments a preluat compania de la Ovidiu Tender. In aceeasi perioada, cehii au cumparat si societatea RAI Asigurari, specializata pe asigurari de calatorie in strainatate, de la familia Tudor.
In februarie anul acesta, PPF Investments a ajuns la un acord cu Generali PPF pentru vanzarea participatiei pe care o detine la Ardaf, de peste 70%, si a celei detinute la RAI Asigurari, tranzactie care va fi in curand finalizata.
Generali PPF reprezinta un joint venture al grupurilor Generali si PPF, prin intermediul caruia vor fi administrate companiile detinute de aceste grupuri in Europa Centrala si de Est. Grupul Generali mai detine pe piata romaneasca societatea Generali Asigurari, una din primele zece companii de profil.
Ardaf era a cincea companie din piata asigurarilor la sfarsitul primului trimestru, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Primele brute subscrise au fost de aproape 150 de lei (40,5 milioane de euro), cu 213% mai mult fata de anul trecut, Ardaf fiind asiguratorul cu cea mai mare crestere din aceasta perioada. Aceasta evolutie s-a datorat, in principal, politelor de asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA).
Actionarii Ardaf au decis recent reducerea capitalului social cu 116,24 milioane de lei (32,3 milioane de euro), pentru a acoperi pierderile inregistrate in anii trecuti. In ultimii doi ani, compania a raportat pierderi de aproape 53 de milioane de euro. Diminuarea capitalului social va fi realizata prin anularea unui numar de peste 1.162 de milioane de actiuni. Dupa aceasta operatiune, capitalul social al asiguratorului va ajunge la 72 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro).
Pentru 2008, Ardaf si-a propus dublarea cifrei de afaceri la 100 de milioane de euro si obtinerea unui rezultat financiar pozitiv.
Ardaf este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de circa 32 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO