Bănci și Asigurări

Asigurarile de viata, pista de crestere pentru Unita

19.09.2003, 00:00 17



Societate de asigurari Unita Timisoara intentioneaza sa lanseze, incepand cu anul viitor, un program mai amplu de dezvoltare pe segmentul de asigurari de viata, in primul rand prin produse care au o componenta de acumulare, a afirmat ieri Aurelia Cristea, director de vanzari al societatii de asigurari.



"Vom intra mai adanc pe piata asigurarilor de viata atat prin relansarea actualelor produse, cat si prin dezvoltarea unor produse noi, cu accent pe componenta de acumulare", a spus Cristea.



Directorul economic al societatii considera ca piata asigurarilor de viata are un potential semnificativ, desi pe acest segment exista un lider cu peste 50% din incasari, iar pe urmatoarele locuri se plaseaza companii puternice.



Incasarile Unita din politele de viata au crescut in primul semestru cu 8,7%, in termeni reali, dar nu reprezinta decat 9% din totalul veniturilor din vanzarea de asigurari.



Pana in prezent, Unita a lansat cinci produse de viata, dintre care trei polite mixte de viata cu acumulare, protectie variabila sau tragere la sorti, o polita de pensie viagera cu acumulare si o asigurare de viata cu protectie simpla sau extinsa.



In structura primelor brute incasate cea mai mare pondere o detin asigurarile de raspundere civila auto, cu mai mult de 50% din incasari, urmate de CASCO - 19% si Carte Verde - 9,5%.



Conducerea societatii estimeaza o dublare a veniturilor pentru acest an, volumul total al primelor incasate urmand sa depaseasca 1.000 de miliarde lei. Pana la sfarsitul anului, structura incasarilor se va modifica in favoarea politelor CASCO - 25%, in timp ce RCA va cobori la 35% din total.



"Asa cum am mai anuntat, obiectivul pe urmatorii trei ani este sa devenim a treia compania din piata romaneasca de asigurari. In primul semestru al anului am avut cea mai mare crestere a incasarilor dintre toate companiile de profil", a declarat Renato Szilagyi, secretarul general al companiei.



In primele sase luni ale anului, veniturile din RCA au atins 336 miliarde lei, cu 140% mai mult fata de perioada similara din 2002.



Totalul incasarilor din primul semestru s-a ridicat la 644,9 miliarde de lei (17,4 milioane euro), cu 101 miliarde lei mai mare fata de rezultatele pe intreg anul trecut.



Infiintata in 1990, Unita are un capital social de 394 miliarde de lei, ultima majorare in valoare de sase milioane de euro avand loc in cursul lunii mai, iar actionar majoritar este grupul austriac Wiener Stadtische.



Reteaua teritoriala a companiei cuprinde 41 de sucursale judetene si 149 de filiale, deservita de circa 1.000 de angajati si 3.000 de agenti de asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO