Bănci și Asigurări

Asigurătorii au plătit în nouă luni daune de 650 de milioane de euro pe poliţe auto

Autor: Ciprian Botea

24.11.2011, 00:00 217

Companiile de asigurări au plătit în primele nouă luni despăgubiri aferente poliţelor auto cu o valoare cumulată de 2,7 miliarde de lei (650 mil. euro), în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor CSA.

Daunele achitate pe poliţe auto reprezintă peste 87% din totalul despăgubirilor înregistrate pe segmentul de asigurări generale. Despăgubirile pe poliţe facultative (Casco) au scăzut cu mai mult de 20% în primele nouă luni şi au ajuns la 1,5 miliarde de lei, în condiţiile în care şi primele brute subscrise pe această clasă de asigurări s-au contractat puternic în aceeaşi perioadă.

Pe RCA asigurătorii au plătit peste 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 1% faţă de perioada corespunzătoare din 2010. Companiile de asigurări simt o presiune tot mai mare pe partea de daune pentru vătămări corporale, unde au ajuns să plătească sute de mii de euro pentru un singur caz. Asigurătorii au plătit în perioada ianuarie-septembrie despăgubiri de 3,1 miliarde de lei pe poliţe de asigurări generale, reprezentând aproape două treimi din primele brute subscrise pe acest segment de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO