Bănci și Asigurări

Asitrans mizeaza pe o crestere de 50%

26.04.2007, 19:32 10

Asitrans Asigurari estimeaza ca anul acesta va subscrie prime brute in valoare de 99,6 mil. lei (28 mil. euro) in crestere cu 50% fata de nivelul din 2006. "In acest an ne vom majora capitalul social. Este vorba de un aport de capital de trei milioane de euro pentru a ne putea sustine dezvoltarea. Ca prime brute subscrise ne asteptam la un ritm de crestere dublu fata de cel al pietei asigurarilor de circa 25% care ar trebui sa duca si la o marire a cotei de piata", a declarat Bogdan Stan, director executiv Asitrans Asigurari. El a spus ca dupa majorarea capitalului, Asitrans isi va extinde operatiunile in Ungaria si Bulgaria.
Asiguratorul are un capital social de 12,1 mil. lei (3,4 mil. euro) si a inregistrat anul trecut o cota de piata de 1,5%, insotita de o pierdere de circa 450.000 euro. "Tinta noastra este o cota de piata de 4-5% pana in 2010. Pentru anul 2007, obiectivul nostru nu este profitul", a mai spus Stan. Compania a lansat luna aceasta o asigurare Casco pentru autoturisme pe o perioada determinata, DailyCasco, care acopera doar riscurile de avariere. Polita are o prima de asigurare de un euro pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24