Bănci și Asigurări

Astra si Miro Bank, la startul unui parteneriat pentru produse comune

09.07.2003, 00:00 19



Compania de asigurari Astra si Banca de microfinantare Miro Bank au semnat un acord de promovare reciproca a produselor si de "captare" incrucisata a clientilor. Acordul este mai degraba o baza de plecare pentru viitoarele servicii si produse care vor fi oferite in comun.



"In mod normal, clientii nostri care au nevoie de diverse servicii financiare merg la bancile la care doresc. Dupa incheierea acestui acord, vom face in asa fel incat serviciile oferite de Miro Bank sa poata fi oferite si clientilor nostri. Acesta (semnarea acordului-n.red.) e doar inceputul", a spus Ian Harrocks, vicepresedinte Astra Asigurari.



El a dat ca exemplu imprumuturile pentru case pe care Miro Bank le are in portofoliu. "Cel care imprumuta va putea cumpara polita de asigurare a casei sau polita de asigurare de viata de la Astra", a explicat Harrocks.



"Parteneriatul nu este doar o idee, o teorie", a spus si Ralf Niepel, presedintele Miro Bank. "Reprezentantii nostri de la Craiova vor incepe in curand lucrul efectiv asupra unui produs care sa combine oferta celor doua institutii financiare", a exemplificat Niepel.



In ultima perioada tot mai multe banci si companii de asigurari au incheiat acorduri de colaborare. Astfel, Generali a anuntat un parteneriat cu HVB, Allianz-tiriac colaboreaza cu Banca Ion tiriac, iar BRD-SocGen cu Aviva. Mai mult, pe piata exista grupuri financiare care ofera servicii bancare si asigurari: ING, BCR sau grupul Bancii Transilvania.



Astra Asigurari este controlata de Nova Trade. si-a inceput activitatea in iulie 2002. Printre actionarii Miro Bank, infiintata anul trecut, sunt BERD, IFC, DEG (societatea germana pentru investitii si dezvoltare) sau Commerzbank. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO