Bănci și Asigurări

ATE Bank îl ascultă pe Isărescu şi plăteşte mai puţin la depozitele în lei

ATE Bank îl ascultă pe Isărescu şi plăteşte mai puţin la depozitele în lei

Autor: Ciprian Botea

16.02.2012, 00:00 356

ATE Bank, un jucător de talie redusă cu acţionariat elen, a tăiat un sfert de punct procentual din dobânzile la depozitele în lei, până în intervalul 6,75%-6,9% pe an, mişcarea fiind contrară tendinţei observate pe piaţă în ultimele luni.

Grecii plăteau până acum peste 7% pe an pentru majoritatea scadenţelor, iar în prezent cea mai mare bonificaţie la depozitele strandard este acordată pentru resursele atrase pe 3, 6 şi 9 luni.

Clienţii ATE Bank pot opta până la finalul lunii martie şi pentru un depozit cu retrageri multiple cu scadenţe între 5 şi 13 luni, primind o dobândă de 6,95% pe an. Mişcarea grecilor este singulară în piaţă, în condiţiile în care multe bănci au început să se bată mai aprig pentru resursele locale în contextul pierderii sprijinului băncilor-mamă şi au majorat dobânzile începând din toamna anului trecut.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a criticat recent băncile că plătesc dobânzi prea mari la depozite, în condiţiile în care dobânda-cheie la lei a coborât până la 5,5% pe an. ATE Bank a menţinut însă la 3,5%-3,75% pe an dobânzile la depozitele în euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO