Bănci și Asigurări

Aurel Albu detine 9,9% din Carpatica

22.09.2003, 00:00 39

Unul din actionarii Bancii Comerciale Carpatica, Aurel Albu si-a marit cota detinuta la banca in urma unor tranzactii realizate la Bursa Electronica RASDAQ. Albu detinea cu cateva zile in urma 5,3% din actiunile bancii, iar detinerea raportata la finalul saptamanii este de 9,9%. Valoarea actiunilor cumparate de acesta se ridica la aproximativ 35,5 miliarde de lei, putin peste un milion de dolari. Legislatia pietei de capital interzice unui actionar sa depaseasca o cota  de 10% din actiunile unei companii fara a lansa o oferta publica de cumparare.
Actiunile bancii au fost si vineri cele mai tranzactionate de pe piata RASDAQ, cu operatiuni in valoare de 692 milioane de lei. Singura tranzactie a zilei s-a realizat la 19.000 lei/actiune, pret identic cu pretul anterior.
Actiunile Carpatica au inregistrat o crestere semnificativa a valorii tranzactiilor de la inceputul verii, de atunci s-au transferat pachete de actiuni reprezentand aproximativ 7,5% din actiunile bancii. Carpatica urmeaza sa isi majoreze pana la finalul acestui an capitalul social cu 100 miliarde de lei prin includerea rezervelor.
Cel mai important actionar al bancii este grupul de firme controlat de Ilie Carabulea, un om de afaceri din Sibiu, care detine  firmele Atlassib care activeaza in domenii ca transport de persoane intern si extern sau asigurari.
Banca Comerciala Carpatica inaugureaza astazi doua noi sucursale, la Miercurea Ciuc si la Campina, reteaua teritoriala ajungand astfel la 35 de unitati functionale. Noile sucursale ofera, potrivit informatiilor bancii, intreaga gama de produse si servicii, de la depozite pana la credite sau carduri. Pana la sfarsitul anului, BCC va inaugura noi sucursale in municipiile Piatra Neamt si Suceava, si cea de-a doua unitate operativa din Craiova. Strategia bancii vizeaza in egala masura clientii persoane fizice, dar si intreprinderile mici si mijlocii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO