Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat BCR şi Erste Group în legătură cu finanţarea achiziţiei portofoliului de energie regenerabilă deţinut de canadinenii de la Jade Power Trust în România de către Enery Power Holding

Andreea Şişman, counsel şi Nadia Badea, partener, Clifford Chance

Andreea Şişman, counsel şi Nadia Badea, partener, Clifford Chance

Autor: Cristina Bellu

16.02.2023, 10:39 219

Firma de avocatură Clifford Chance Badea a asistat sindicatul bancar format din Banca Comercială Română S.A. şi Erste Group Bank AG în legătură cu finanţarea acordată pentru preluarea portofoliului de energie regenerabilă din România al companiei canadiene Jade Power Trust de către grupul austriac Enery Power Holding.

Tranzacţia, care vizează două parcuri eoliene din Dobrogea, două proiecte de energie solară şi două centrale hidroelectrice, marchează exitul companiei canadiene din România şi consolidarea prezenţei pe piaţa locală a unuia dintre cei mai activi jucători regionali.

Echipa Clifford Chance Badea formată din Andreea Şişman, counsel, Mădălina Mailat şi Gabriel Toma - senior associates şi Nicolae Grasu, avocat, a acordat asistenţă pe tot parcursul proiectului, pe aspecte precum structurarea finanţării, redactarea, revizuirea, negocierea şi asistenţa la semnarea documentelor de finanţare.

„Consolidarea portofoliului Enery în România confirmă încă o dată că ţara noastră este un jucător esenţial în Europa Centrală şi de Est în domeniul energiei regenerabile şi suntem onoraţi să contribuim cu experienţa noastră la acest proiect”, spune Andreea Şişman.

Nadia Badea, partener Clifford Chance care coordonează tranzacţiile de energie regenerabilă din România, consideră că energia regenerabilă este astăzi o preocupare reală la nivel global, iar acest lucru se reflectă în dinamica investiţională din România.

„Această tranzacţie a fost extrem de interesantă pentru că, pe de o parte, am lucrat încă o dată cu două dintre cele mai mari bănci care sunt foarte active în domeniu, iar de cealaltă parte am colaborat cu o companie foarte activă în regiune, cu care lucrăm şi pe alte tranzacţii în domeniul energiei regenerabile”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO